Ολυμπιακή Φλόγα, Κορωνοϊός και Μαρινάκης

Απόψεις
Ολυμπιακή Φλόγα, Κορωνοϊός και Μαρινάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχολεία έκλεισαν, η Ολυμπιακή Φλόγα έρχεται -Προσοχή οι εκδηλώσεις δεν είναι τώρα για φιέστες και φωτογραφίες - Ο κορωνοϊός σαρωνει και τον αθλητισμό της Ευρώπης - Σχόλια αγγλικού τύπου για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού

Εδώ κλείνουν τα σχολεία και σε πόλεις της Κρήτης (και όλης της χώρας) κάποιοι ονειρεύονται… φωτογραφίες του μέλλοντος, με φιέστες για την Ολυμπιακή Φλόγα με βάση το πρόγραμμα των εκδηλώσεων;

Το Ολυμπιακό Ιδεώδες, φέρει στην φλόγα του Υγεία και αυτό σημαίνει σύνεση, σεμνά και ταπεινά. Ο κορωνοϊός, έχει ήδη ακυρώσει ή αναστείλει σπουδαία προολυμπιακά τουρνουά…

Ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο απειλούνται με αναστολή, λόγω κορωνοϊού, όσο κι αν ο Σάμαρανκ Jr., δηλώνει ότι « θα γίνουν κανονικά και θα είναι οι πιο επιτυχημένοι» (που το ευχόμαστε)

Για να δούμε… Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει ανακοινώσει μέτρα για τις τελετές της ολυμπιακής φλόγας, σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας.

Η ίδια η τελετή αφής μάλιστα στην Αρχαία Ολυμπία αναμένεται να γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου και με την προτροπή της ΔΟΕ, ενώ με ειδικό τρόπο θα γίνεται η εναλλαγή των λαμπαδηδρόμων και πάντα με τη βοήθεια γιατρών και ειδικών..

Στην Καλαμάτα υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις που ζητούσαν ματαίωση των εκδηλώσεων, αλλά προαναγγέλονται και κει με στόμφο, αν καταλάβαμε καλά από τις δηλώσεις του δημάρχου. 

-Ο κορωνοϊός σαρώνει την Ευρώπη και ήδη στα περισσότερα πρωταθλήματα και τις μεγάλες διοργανώσεις έχει απαγορευτεί η παρουσία θεατών, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του ιού.

Ακόμη και για την αναβολή του Euro 2020 γίνεται λόγος, αλλά όσο κι αν πιέζουν  κάποιες Ομοσπονδίες (λογικά η Ιταλική), ο Τσέφεριν εκτιμά ότι είναι νωρίς για οποιαδήποτε απόφαση.

Τα παιχνίδια που γίνονται "κεκλεισμένων" εξ αιτίας της επιδημίας που είναι κοντά να μετατραπεί σε πανδημία, δεν καλύπτουν την προφύλαξη από τον κορωνοϊό  και πολύ σωστά η Ένωση Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας, ζητά δυναμικά την αναβολή όλων των αγώνων των ισπανικών πρωταθλημάτων.

Θέτει μάλιστα προ ευθυνών τους αρμόδιους φορείς, επισημαίνοντας ότι έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα σε κάθε αρμόδια αρχή της χώρας.

-Δικαιολογημένα δεν θέλουν την παραμικρή περίπτωση να νοσήσει κάποιος ποδοσφαιριστής ή στέλεχος της ομάδας, ή οπαδοί που θα βρεθούν στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν παιχνίδια.

Κεκλεισμένων των θυρών, όπως της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό, στο Μιλάνο είναι μέγα ατόπημα της Euroleague. Τι ατόπημα; Έγκλημα! Στο Μιλάνο, στην καρδιά του προβλήματος μιας χώρας που βρίσκεται ολόκληρη σε καραντίνα; Πάνε καλά; Η ελληνική κυβέρνηση θα επιτρέψει κάτι που είναι κόντρα σε όλα τα μέτρα της; Τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημέρων, βάσει της οδηγίας της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία, όπως όλοι οι άλλοι που επιστρέφουν από την γειτονική χώρα;

Αγγλικός τύπος: Πρωτόκολλα αυτοαπομόνωσης:

Με την αναγγελία ότι ο κορωνοϊός έκανε… επίσκεψη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο αγγλικός τύπος δεν άφησε τίποτε να πέσει χάμω. Πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις και το στόρι της παραμονής του ηγέτη του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα με την Άρσεναλ, στην Αγγλία, για το ματς της Νότιγχαμ με την Μίλγουολ, στάθηκε σε λεπτομέρειες:

Αναφέρθηκε ότι όλοι οι ανώτεροι εκπρόσωποι σωματείων που ήλθαν σε επαφή με τον κ. Μαρινάκη άρχισαν μια περίοδο αυτοαπομόνωσης

Πέρα από τις κινήσεις της Γουλβς για την αναβολή του αγώνα της Πέμπτης, υπήρξαν εσωτερικές συσκέψεις στους «Λύκους» για να καθορίσουν το επόμενο βήμα μετά τη δημόσια δήλωση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Έτσι το μεσημεριανό γεύμα πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που γίνεται στο πλαίσιο των χορηγιών, κανένας παίκτης ή μέρος του προσωπικού δεν αναμένεται να παρευρεθεί ("The Athletic").

Ο Telegraph πιστεύει ότι ο κ. Μαρινάκης έδωσε τα χέρια του με όλα τα μέλη της ομάδας της Νότιγχαμ Φόρεστ την Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι οι παίκτες ίσως χρειαστεί να απομονωθούν για δύο εβδομάδες εάν ήλθαν σε επαφή.

Θα μπορούσε επίσης -τονίζεται- να επηρεάσει το πρόγραμμα της Μίλγουολ καθώς οι παίκτες και το προσωπικό μπορεί να πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα πρωτόκολλα αυτοαπομόνωσης (Επειδή παρακολούθησε την ήττα 3-0 της Νότιγχαμ από την Μίλγουολ).

Η Dailymail έκανε σχόλιο και στις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει ο κ. Μαρινάκης που τον δείχνουν μαζί με φιλάθλους της Νότιγχαμ, τέσσερις μέρες πριν στο City Ground. «Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι ο εικονιζόμενος πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει δεχτεί επίσκεψη από τον κορωνοϊό», γράφει.

-Η ανακοίνωση του νέου από τον ίδιο, εκτιμάται ως υπεύθυνη στάση. Και είναι. Περαστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News