default-image

Χωρίς κόσμο η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός
Χωρίς κόσμο η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προγραμματισμένη για την Πέμπτη στην Αρχαία Ολυμπία…

Χωρίς την παρουσία κόσμου θα διεξαχθεί η τελετή αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ως μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του ιού SARS-CoV-2αποφάσισε τα εξής:

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών και θα την παρακολουθήσουν μόνο 100 προσκεκλημένοι με διαπιστεύσεις από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή "Τόκυο 2020".

Η τελική πρόβα της Τελετής Αφής, στις 11 Μαρτίου θα είναι κλειστή για το κοινό και για τους δημοσιογράφους.

Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις στην Τελετή Αφής περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες.

Προτρέπουμε στους Δημάρχους των πόλεων από τις οποίες θα περάσει ή θα διανυκτερεύσει η Ολυμπιακή Φλόγα να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να εξετάζει όλα τα δεδομένα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρά σε αποφάσεις, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News