Έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο εννέα ποδοσφαιριστές στην Αφρική

Αθλητισμός
Έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο εννέα ποδοσφαιριστές στην Αφρική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος στο αφρικανικό ποδόσφαιρο. Δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα σε διάστημα λίγων ημερών...

Εννέα νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος που συνέβη την Πέμπτη στη Γουϊνέα, όταν το μικρό λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας, Ετουάλ, ανετράπη λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει ο οδηγός. Το όχημα σταμάτησε την τρελή πορεία του προσκρούοντας σε δένδρο.

Στο μικρό λεωφορείο επέβαιναν 27 άτομα και όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ασφαλείας της χώρας, ο απολογισμός είναι εννέα νεκροί και 18 τραυματίες, εκ των οποίων οι 16 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Τόσο οι σοροί, όσο και οι τραυματίες, διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο της πόλης Μαμού.

Ένας από τους νεκρούς, είναι ο ξάδερφος του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Ναμπί Κεϊτά, ο Αλμάνι.

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Τίμπο, κοντά στην Μαμού που βρίσκεται στο κέντρο της αφρικανικής χώρας. Η αποστολή της Ετουάλ, μετέβαινε στην πόλη Κανκάν, όπου το Σάββατο θ' αντιμετώπιζε την Καριφαμοριά για την πρεμιέρα της Β` κατηγορίας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Γουινέας Αντόνιο Σουάρε ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κρατήσει μια ημέρα πένθους για όσους έχασαν τη ζωή τους, με όλες τις ομάδες να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα με μαύρα περιβραχιόνια, με την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του πρωταθλήματος να είναι άγνωστη μέχρι στιγμής.

Το περιστατικό της Πέμπτης είναι το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έπληξε ποδοσφαιρική ομάδα της Γουινέας τους τελευταίους μήνες.

Στις 30 Ιανουαρίου, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο της ομάδας Γουακρίγια, συμμετείχε επίσης σε ατύχημα.

Το νυχτερινό ατύχημα αφορούσε τη συντριβή του λεωφορείου με φορτηγό στο Φριγκουάϊντι, έξω από την πρωτεύουσα Κονάκρι.

Ο Αλφρεντ Κάργκμπο από την Σιέρα Λεόνε έφυγε από την ζωή την στιγμή της συντριβής, ενώ ο μέσος Αμπουμπακάρ Καμαρά και ο οδηγός του λεωφορείου εξέπνευσαν στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News