default-image

UEFA: Ομάδα εργασίας για… κορωνοϊό και αγωνιστικό πρόγραμμα

Αθλητισμός
UEFA: Ομάδα εργασίας για… κορωνοϊό και αγωνιστικό πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ετοιμότητα για τις αναβολές αγώνων που έχουν προκύψει

Η έξαρση του κορωνοϊού δημιουργεί γενική εγρήγορση, κάτι που ισχύει και για την UEFA.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συγκρότησε ομάδα εργασίας, σε συνεργασία με την ένωση των πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Έτσι, υπάρχει ετοιμότητα για τη… συμφόρηση που μπορεί να υπάρχει στο αγωνιστικό πρόγραμμα λόγω των αναβολών που έχουν προκύψει λόγω κορωνοϊού.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, είπε σήμερα στο συνέδριο της UEFA στο Άμστερνταμ ότι η ομάδα εργασίας συστήθηκε τη Δευτέρα, για να «εργαστεί πάνω σε θέματα του αγωνιστικού προγράμματος».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με τις αρχές, αλλά να μην πανικοβληθούμε», ωστόσο ο πρόεδρος της ελβετικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ντομινίκ Μπλαν, προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες στο άθλημα. «Λόγω του κορωνοϊού βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να κλονίσει, για ένα μέρος μας, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα θεμέλιά του» τόνισε στο συνέδριο.

Το ελβετικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (SFL) έχει μπει σε κατάσταση... αναμονής τουλάχιστον μέχρι τις 23 Μαρτίου, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, ύστερα από την απόρριψη από πλευράς συλλόγων της δυνατότητας να διεξάγονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News