Επική πρόκριση: Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-2 την Άρσεναλ με γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης!

Ποδόσφαιρο
Επική πρόκριση: Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-2 την Άρσεναλ με γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους «16» του Europa League οι Πειραιώτες μετά από απίστευτο ματς στην Αγγλία

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία σήμερα στην έδρα της Άρσεναλ, καθώς πήρε την πρόκριση στους «16» του Europa League, επικρατώντας 1-2 με γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Σε ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη, η ελληνική ομάδα είχε πίστη σε όλα τη διάρκεια και κατάφερε να αφήσει εκτός μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Το ματς πήγε στην παράταση, μετά το 0-1 του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια. Η Άρσεναλ μπόρεσε να ισοφαρίσει, αλλά δεν είχε πει την τελευταία της λέξη η ομάδα του Πειραιά.

Έκανε ακριβώς ότι έπρεπε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο “Emirates”. Είχε υπομονή στο παιχνίδι του και δεν άφησε σε καμία περίπτωση την Άρσεναλ να κάνει παιχνίδι. Κράτησε την αγγλική ομάδα σε χαμηλό τέμπο και αυτό, όπως ήταν λογικό, αποπροσανατόλισε τους γηπεδούχους.

Βέβαια και πάλι η Άρσεναλ ήταν πιεστική και κυνήγησε τον Ολυμπιακό. Όμως και οι Πειραιώτες από την πλευρά τους κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους και είχαν τις δικές τους στιγμές.

Η μοναδική φορά που μπορεί να πει κανείς ότι απειλήθηκε ο Σα ήταν σε μία εκτέλεση φάουλ. Στο 22’ η Άρσεναλ κέρδισε το φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής. Το εκτέλεσε απευθείας ο Πεπέ και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Σα.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είχε στο 36′ την καλύτερη στιγμή. Ο Ελ Αραμπί “άνοιξε” την μπάλα στ’ αριστερά για τον Καμαρά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή της Άρσεναλ και πλάσαρε άουτ!

Τρία λεπτά μετά η Άρσεναλ σκόραρε με τον Λακαζέτ, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Σακά, ο παίκτης ο οποίος έδωσε την ασίστ από τ’ αριστερά.

Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έκανε ό,τι έπρεπε. Κράτησε την Άρσεναλ εκεί που την ήθελε: σε χαμηλό ρυθμό και χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα. Στο δεύτερο μέρος μπήκε, ξανά, όπως έπρεπε!

Άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και “χτύπησε” την κατάλληλη στιγμή, στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε το κόρνερ και ο Βαλμπουενά έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ όλα: Έστρωσε την μπάλα για το κεφάλι του Σισέ με την εκτέλεση του κόρνερ. Έστειλε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Άρσεναλ, εκεί όπου ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Και στο 57′ είχε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Ο Τσιμίκας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του. Έκανε το σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή και έδιωξε ο Λένο σε κόρνερ.

Στη συνέχεια, όπως ήταν λογικό, η Άρσεναλ πίεσε τον Ολυμπιακό. Τον έπαιξε στο μισό γήπεδο και τον πίεσε όσο δεν πήγαινε. Ο Σα όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί.

Αλλά και η τετράδα της άμυνας, Τσιμίκας, Ομάρ, Σισέ και Μπα, έκαναν μεγάλη προσπάθεια και κράτησαν το μηδέν στην εστία των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός κράτησε το 0-1 και πήγε το παιχνίδι στην παράταση.

Στην παράταση το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Άρσεναλ ήταν αυτή η οποία πίεζε στο ματς και είχε τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο.

Μπόρεσε μάλιστα στο 113′ να ισοφαρίσει σε 1-1 με ένα πολύ ωραίο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ. Όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ρίσκαρε και έστειλε τον Σισέ στην επίθεση για να πιέσει την Άρσεναλ και να καταφέρει κάτι που έδειχνε απίστευτο.

Στο 119′ ο Ομάρ έσωσε την κατοχή για τους Πειραιώτες. Έδωσε στον Μασούρα από τα δεξιά, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2! Η τύχη χρειάστηκε στο 122’, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ αστόχησε από τα δύο μέτρα απέναντι από τον Σα.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγιερίν (84′ Γουίλοκ), Σεμπάγιος (72’ Τορέιρα), Οζίλ, Πεπέ, Μουστάφι (103’ Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίζ, Τζάκα, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (105’ Μαρτινέλι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας (114’ Λοβέρα), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86’ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News