default-image

Champions League: "Μάχες" σε Νάπολι και Λονδίνο

Αθλητισμός
Champions League: "Μάχες" σε Νάπολι και Λονδίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολι-Μπαρτσελόνα και Τσέλσι-Μπάγερν Μονάχου σήμερα στις 22:00.

Με δύο μεγάλα παιχνίδια συνεχίζεται η φάση των «16» του Champions League με την Νάπολι του Κώστα Μανωλά να υποδέχεται στο «Σάο Πάολο» την Μπαρτσελόνα. Και οι δύο ομάδες παρουσιάζονται διαφορετικές συγκριτικά με την φάση των ομίλων, έχοντας αλλάξει και οι δύο προπονητή, με τον Τζενάρο Γκατούζο να αντικαθιστά τον Κάρλο Αντσελότι και τον Κίκε Σετιέν τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η Νάπολι προέρχεται από έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια, ενώ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι κέρδισε με ανατροπή την Μπρέσια.

Ο προπονητής της Νάπολι Τζενάρο Γκατούζο ανέφερε για το παιχνίδι:

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά για εμένα και την ομάδα μου θα είναι μια πηγή υπερηφάνειας να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι ισχυρότερη από εμάς, που κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10-15 χρόνων είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Πρέπει να τους σεβόμαστε και να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι»

Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα με καρέ τερμάτων του Λιονέλ Μέσι κέρδισε την Εϊμπάρ με 5-0 και έσβησε τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στην αρχή του παιχνιδιού για την πρόσφατη αγωνιστική εικόνα της Μπαρτσελόνα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Κίκε Σετιέν, στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι με την νέα του ομάδα δήλωσε για το παιχνίδι:

“Περιμένουμε την καλύτερη εκδοχή της Νάπολι. Νομίζω ότι έχουμε μία πολύ καλή και θετική δυναμική. Είχαμε κάποια πολύ δύσκολα παιχνίδια πρόσφατα και τα ξεπεράσαμε πολύ καλά. Είναι το πρώτο μου παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κίνητρο. Είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι, ειδικά σε ένα τέτοιο γήπεδο γεμάτο ιστορία και πάθος. Είμαι κολακευμένος από τα θετικά σχόλια του Γκατούζο για μένα. Δε ξέρω αν μας παίρνει έξι ή οχτώ δευτερόλεπτα για να ανακτήσουμε τη μπάλα αλλά ένα στοιχείο του παιχνιδιού μας είναι αυτή η ανάκτηση. Πρόθεση μας είναι να σκοράρουμε ένα εκτός έδρας γκολ. Είτε με πολλούς είτε λιγότερους μέσους αυτή θα είναι πρόθεση μας. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε γενναίοι”.

Η Νάπολι, εν μέσω κορονοϊού που μαστίζει την Ιταλία, θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα χωρίς του Κουλιμπάλι, Γιορέντε και Μαλκουί, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει σοβαρές απουσίες καθώς θα απουσιάζουν Τζόρντι Άλμπα, Οσμάν Ντομπελέ, Σέρχι Ρομπέρτο και Λουίς Σουάρεζ.

Σέντρα στο «Σάο Πάολο» στις 22:00.

Στο άλλο παιχνίδι της σημερινής βραδιάς, η νεανική Τσέλσι υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στο «Στάνφορντ Μπριτζ».

Οι Άγγλοι προέρχονται από την μεγάλη εντός έδρας νίκη απέναντι στην Τότεναμ για την Πρεμιέρ Λιγκ με σκορ 2-1, ενώ οι Γερμανοί βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ανεβαίνει στην τέταρτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Bundesliga, μετά το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Κολωνία (4-1).

Σημαντικές απουσίες θα έχει ο Φρανκ Λάμπαρντ καθώς θα απουσίαζουν ο Εν Κολό Καντέ, Χάντσον Οντόι και ο Πούλισιτς, ενώ οι Βαυαροί θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Τσάβι Μαρτίνεθ, Πέρισιτς και Σίλε.

Σέντρα και εδώ στις 22:00.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League:

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)   2-1

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)   1-0

Τότεναμ (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία)               0-1

Αταλάντα (Ιταλία)-Βαλένθια (Ισπανία)             4-1

Νάπολι (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)           25/2

Τσέλσι (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)      25/2

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 26/2

Λιόν (Γαλλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)              26/2

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News