Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0: Μαθηματικές ελπίδες και οι δύο, αναμένοντας τον… ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0: Μαθηματικές ελπίδες και οι δύο, αναμένοντας τον… ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη σκόραρε μετά από εννέα ματς

Ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη, που τον κράτησε… ζωντανό για την 6αδα, επικρατώντας 1-0 της Ξάνθης.

Μαθηματικές ελπίδες έχουν και οι δύο, αναμένοντας βέβαια το ματς του ΟΦΗ με την ΑΕΚ, καθώς με νίκη των Κρητικών θα έχει κριθεί και μαθηματικά η 6αδα.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος έλυσε τα μάγια, ο Ατρόμητος σκόραρε μετά από εννέα ματς, κέρδισε μετά από 42 μέρες.

Σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο έγιναν δύο φάσεις. Δύο, ολογράφως. Ο Ατρόμητος στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε στο πρώτο μέρος, σκόραρε με τον Ανδρούτσο, ενώ στις καθυστερήσεις έχασε την ευκαιρία να βρει το γκολ της ισοφάρισης πριν πάει στα αποδυτήρια. Ματς χωρίς ρυθμό, χωρίς ένταση, χωρίς εμπνεύσεις, χωρίς, χωρίς, χωρίς, αλλά σημασία έχει κάποιες φορές το αποτέλεσμα. Η νίκη έδινε και στις δύο ομάδες ελπίδες για εξάδα και ο Ατρόμητος είναι εκείνος που θα τις διεκδικήσει στην τελευταία αγωνιστική, αν φυσικά ηττηθεί ο ΟΦΗ από την ΑΕΚ σε λίγη ώρα στο ΟΑΚΑ.

Κι εκεί που λες ότι τα προγνωστικά δεν διαψεύδονται, έρχεται το δεύτερο ημίχρονο. Όχι ως προς τα γκολ, μην τρελαθούμε κιόλας, αλλά στη δημιουργία φάσεων. Ένα τετ-α-τετ, δύο τετ-α-τετ, και πάντα το σενάριο ίδιο. Οι παίκτες του Ατρόμητου που είχαν χώρους και τον Μανούσο να τους ανοίγει για τους συμπαίκτες του, δεν είχαν συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια και ο Άμπαντ έκανε καίριες επεμβάσεις πολύ πιο εύκολα απ’ όσο θα περίμενε και ο ίδιος. Οι φιλοξενούμενοι, αν και ήταν εκείνοι που κυνηγούσαν στο σκορ, αν και θα έπρεπε να έχουν περισσότερη ενέργεια και διάθεση, ουσιαστικά τελείωσαν το ματς χωρίς καθαρή ευκαιρία. Μοναδική φάση που απείλησαν ήταν η εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Στρούγγης, Ρισβάνης, Νάτσος - Μπουσούλατζιτς, Χαρίσης, Ανδρούτσος (88’ Μπαένα), Ραμπέγιο (46’ Ενσικουλού), Ντε Πο (74’ Ούμπιδες), Μανούσος.

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης (76’ Τζουρίτσκοβιτς), Κασάδο, Καρασαλίδης, Σόσα, Τεσέιρα (69’ Φοσέ), Τερκί, Μουλέν, Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ (50’ Μπαριέντος),Κάστρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News