Basketball Champions League: Οι αντίπαλοι ΑΕΚ και Περιστερίου

Μπάσκετ
Basketball Champions League: Οι αντίπαλοι ΑΕΚ και Περιστερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βατός ο δρόμος για την «Ένωση», πιο δύσκολα για τους Περιστεριώτες

Με αντίθετα συναισθήματα έγινε δεκτή η κλήρωση για τα πλέι-οφ του Basketball Champions League, στα «στρατόπεδα» των ΑΕΚ και Περιστερίου.

Η «Ένωση» έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο απέναντι στην Βόννη, ενώ δύσκολη η είναι η αποστολή των Περιστεριωτών κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Πλεονέκτημα έδρας για την ΑΕΚ, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Νίμπουρκ ή την Μπαντίρμα. Η γερμανική ομάδα τερμάτισε τρίτη στον τέταρτο όμιλο με ρεκόρ 8-6 αλλά είναι μόλις προτελευταία στην γερμανική λίγκα. Προπονητής της ανέλαβε μόλις πριν λίγες μέρες ο Αμερικανός Γουίλιαμ Βόιτ. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Μάρτιν Μπρόινιγκ, Μπέντζαμιν Σίμονς, Γιουτζίν Λόρενς, Μπράντεν Φρέιζερ, Τι Τζέι ΝτιΛέο, Πόλας Μπαρτόλο και Άλεκ Μπράουν. Έδρα της ομάδας είναι το «Telekom Dome» των 6.000 θεατών.

Το Περιστέρι, έπεσε με μειονέκτημα έδρας πάνω στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, η οποία πρώτευσε στον όμιλο της ΑΕΚ με 11-3. Αν η ομάδα των δυτικών προαστίων προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στους «8» με πλεονέκτημα έδρας Σάσαρι ή Μπούργος. Στον πάγκο της η Χάποελ, ομάδα με την κορυφαία επίθεση στο BCL έχει τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Όντεντ Κάτας. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν παίκτες όπως οι Τζέιμς Φελντέιν, Τζέι Κόβαν Μπράουν, Σουλεϊμάν Μπράιμο, Ταμίρ Μπλατ, Σέλβιν Μακ, Τρεντ Λόκετ και ΤαΣόν Τόμας. Προ ημερών κατέκτησε, δε, το Κύπελλο Ισραήλ. Έδρα της είναι η «Pais Arena» των 11.000 θεατών που συνήθως είναι κατάμεστη.

Οι αγώνες των «16» θα γίνουν 3-4 (πρώτο ματς, γηπεδούχοι ΑΕΚ και Χάποελ), 10-11 (δεύτερο ματς, γηπεδούχοι Βόννη και Περιστέρι), και 17-18 (τρίτο ματς, αν χρειαστεί, με γηπεδούχους ΑΕΚ και Χάποελ). Οι σειρές στα προημιτελικά θα αρχίσουν στις 24-25 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 7-8 Απριλίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16»:

Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Περιστέρι (Ελλάδα)

Σαραγόσα (Ισπανία)-Λιετκαμπέλις (Λιθουανία)

Νίμπουρκ (Τσεχία)-Μπαντίρμα (Τουρκία)

Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)

Τενερίφη (Ισπανία)-Οστάνδη (Βέλγιο)

Σάσαρι (Ιταλία)-Μπούργος (Ισπανία)

Ντιζόν (Γαλλία)-Νίζνι (Ρωσία)

ΑΕΚ (Ελλάδα)-Βόννη (Γερμανία)

Οι «διασταυρώσεις» στα προημιτελικά:

Νικητής Σαραγόσα-Λιετκαμπέλις εναντίον Νικητή Τενερίφη-Οστάνδη

Νικητής Νίμπουρκ-Μπαντίρμα εναντίον νικητή ΑΕΚ-Βόννης

Νικητής Τουρκ Τέλεκομ-Μπεσίκτας εναντίον νικητή Ντιζόν-Νίζνι

Νικητής Χάποελ-Περιστέρι εναντίον Νικητή Σάσαρι-Μπούργος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News