Πρυτάνευσε η λογική στο κολυμβητήριο με τις διαδρομές

Αθλητισμός
Πρυτάνευσε η λογική στο κολυμβητήριο με τις διαδρομές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καλή θέληση και συνεργασία από τα σωματεία θα συνεχιστεί χωρίς προβλήματα για τους αθλητές η χρονιά...

Θετική έκβαση είχε η συνάντηση της Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου με τους εκπροσώπους των 11 σωματείων της πόλης παρουσία του Γενικού Γραμματέα και του τεχνικού συμβούλου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη χρονοκατανομή των διαδρομών στο κολυμβητήριο του Λίντο.

Ο κ. Σαρακατσάνης φέρεται να μίλησε σε σκληρή γλώσσα, ζητώντας να βρεθεί σημείο επαφής όλων των εμπλεκομένων, αφήνοντας τη διοίκηση να κάνει τη δουλειά της ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων.

Το σημαντικό είναι ότι έγινε εποικοδομητικός διάλογος μέσω του οποίου αποφασίστηκε να διατηρηθούν μεν οι κατανομές των διαδρομών όπως αυτές έγιναν προσφάτως αλλά με τα σωματεία να συνεργάζονται μεταξύ τους, καλύπτοντας το ένα τις ανάγκες του άλλου αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφωνίες για το καλό των αθλητών τους. Έτσι θα υπάρχει αλληλοκάλυψη μεταξύ των σωματείων ώστε να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα τους.

«Αυτό που κρατάμε είναι ότι τα σωματεία κατάλαβαν ότι ο ρόλος της Διοίκησης είναι διαφορετικός από την κατανομή των διαδρομών. Κατάλαβαν ότι οι λύσεις δίνονται μέσα από διάλογο και όχι μέσα από εξώδικα. Το ευτυχές και αισιόδοξο είναι ότι έμαθαν να συζητάνε, να αναζητούν τι είναι αυτό που τους ενώνει και να αφήσουν στην άκρη εγωισμούς και αυτά που τους χωρίζουν.

Ήδη τα πρώτα βήματα είναι θετικά αφού μετά το πέρας της συνάντησης αναζήτησαν μόνοι τους λύσεις με συνεργασία έτσι ώστε με ομαλότητα να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη χρόνια. Αποφάσισαν ότι με όρους και κανόνες από τα όργανα αποδεκτούς για όλους θα προετοιμαστούν κατάλληλα για τη νέα χρονιά μόνοι τους χωρίς κηδεμονίες, χωρίς αποφάσεις που να ευνοούν ή να πλήττουν σωματεία», τόνισε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Διοικούσας κ. Λευτέρης Ζερβός και συνέχισε: «Και τα 11 σωματεία συμφώνησαν ότι οι αποφάσεις πρέπει και επιβάλλεται να παίρνονται από τα όργανα. Ζητήθηκε από την ΠΕΚΥΚΡ να καταθέσει τη δική της εισήγηση έτσι ώστε έγκαιρα να προγραμματίσουν τη νέα κολυμβητική χρόνια.

Ως Διοίκηση νιώθουμε περήφανοι και για την πρωτοβουλία μας και για την ενέργειά μας να καλέσουμε σε σύσκεψη παρουσία του Γραμματέα της ΚΟΕ κ. Σαρακατσάνη και του τεχνικού συμβούλου κ. Χούμα όλα τα σωματεία τα οποία έδειξαν πραγματικά ότι όντως θέλουν να λυθεί το πρόβλημα».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι οι διαφωνίες δεν βοηθούν το άθλημα να πάει μπροστά και μόνο μέσα από συνεργασία μπορούν να δοθούν λύσεις. Ο κ. Χούμας μάλιστα μίλησε και για συγχώνευση των σωματείων του Ηρακλείου προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη της Κρητικής κολύμβησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News