Με… παράπονα: «Άλμα» πρόκρισης για ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Με… παράπονα: «Άλμα» πρόκρισης για ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καθαρό» σκορ για το «δικέφαλο» ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε… αντίδραση και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Οι Θεσσαλονικείς αξιοποίησαν την ώθηση της έδρας και πήραν «καθαρό» σκορ ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Αμφισβητούμενο το πέναλτι, με το οποίο έγινε το 1-0, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των «πρασίνων», ενώ οι γηπεδούχοι «φωνάζουν» από την πλευρά τους για δεύτερη κίτρινη στον Πούγγουρα που δε δόθηκε.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι με ξεκάθαρη διάθεση να ασκήσει αρκετά ψηλά την πίεση του, ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 15’ με το σουτ του Κουρμπέλη, (βρήκε πάνω στον Ζαχίντ) να υποχρεώνει τον Πασχαλάκη σε μια δύσκολη απόκρουση.

Οι «πράσινοι» ξεπερνώντας την πίεση των γηπεδούχων, ισορρόπησαν εντός του αγωνιστικού και επισκέφτηκαν με αξιώσεις εκ νέου (26’) τα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά ο Βαρέλα κατόρθωσε με υπερένταση και πήρε «την μπουκιά μέσα από το στόμα» του Μακέντα.

Για τον «Δικέφαλο» ήταν ζητούμενο, πλέον, το πως θα έφτανε σε θέση για γκολ. Το κατάφερε με την κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ προς τον Πέλκα και το μαρκάρισμα του Ινσούα. Η μπάλα στήθηκε στην «άσπρη βούλα», από εκεί που δύσκολα αστοχεί ο αρχηγός του.

Το γκολ του Αντρέ Βιεϊρίνια έβαλε από το 34’ τους «ασπρόμαυρους» μπροστά στο σκορ και με το 1-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το ξεκίνημα του β’ μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (49’) να απειλεί την εστία του Διούδη, αλλά τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να του λέει «όχι». Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο και λίγο έλειψε ο Λάμπρου, που δευτερόλεπτα πριν είχε περάσει αντί του Πέλκα, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα να χριστεί σκόρερ (63’). 

Επιδίωξε να το κάνει οκτώ λεπτά αργότερα, ωστόσο ο Διούδης έμεινε ψύχραιμος στο «τετ α τετ» με τον νεαρό επιθετικό του ΠΑΟΚ, κρατώντας το σκορ στο 1-0, κάτι που ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να το κάνει στην κεφαλιά του ανενόχλητου Φερνάντο Βαρέλα (2-0), με το οποίο οι πρωταθλητές πήραν προβάδισμα δύο γκολ (72’) και θα μπορούσαν ξανά με τον Λάμπρου στο 81’ να κάνουν το 3-0. Στο 86’ Λάμπρου και Διούδης είχαν ένα ακόμη «τετ α τετ», με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να είναι και πάλι ο νικητής.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (81’ Άκπομ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77’ Δώνης), Μπουζούκης (80’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (54’ Νάγκι), Ζαχίντ, Μακέντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News