Βάσω Βλαχάκη: Η Κρητικιά πρωταθλήτρια Ελλάδας που «οργώνει» τις θάλασσες στην ιστιοπλοΐα

Κρήτη
Βάσω Βλαχάκη: Η Κρητικιά πρωταθλήτρια Ελλάδας που «οργώνει» τις θάλασσες στην ιστιοπλοΐα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θάλασσα και το ιστιοπλοϊκό σκάφος έχουν γίνει το δεύτερο σπίτι της

Φοράει τη στολή, ετοιμάζει το πανί της, βουτά στα παγωμένα νερά και… δαμάζει τα κύματα. Ο λόγος για την μόλις 16 ετών Βάσω Βλαχάκη που έχει καταφέρει να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ιστιοπλοΐα παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Η θάλασσα και το ιστιοπλοϊκό σκάφος έχουν γίνει το δεύτερο σπίτι της. Θυσιάζει οικογενειακές στιγμές και διασκέδαση με φίλους, στοχεύοντας την κορυφή.

Οι καθημερινές προπονήσεις και η προσήλωση στο στόχο της, της δίνουν δύναμη ώστε να συνεχίζει, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στιγμές που απογοητεύεται, όπως αναφέρει η ίδια.

Η 16χρονη Ηρακλειώτισσα από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχει μεταγραφεί στον Ναυταθλητικό Όμιλο Τυμπακίου. Μάλιστα, μέγας χορηγός της προσπάθειάς της είναι οι Μινωικές Γραμμές καθώς η Βάσω χρειάζεται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο να πηγαίνει στην Αθήνα για προπονήσεις.

Εντωμεταξύ, καθημερινά τα μεσημέρια, τη βρίσκει κανείς στην Παντάνασσα, εκεί που τη συνάντησε και η εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», με την κάμερα να την ακολουθεί… στα κύματα.

Στη σκάλα για την κορυφή, όμως, η Βάσω δεν είναι μόνη. Έχει σύμμαχο τον πατέρα της ο οποίος την προπονεί και είναι δίπλα της σε κάθε αγώνα, καμαρώνοντάς την κάθε φορά που ανεβαίνει στο βάθρο και… σφίγγοντάς της τα δόντια σε κάθε προπόνηση.

Όπως τονίζει η 16χρονη Βάσω Βλαχάκη, στο Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να βρει κάποιον καλύτερο προπονητή από τον μπαμπά της κι ας έχουν πολύ συχνά διαφωνίες λόγω της στενής συγγενικής τους σχέσης.

Οι δύσκολες στιγμές, εκείνες που έχει σκεφτεί ακόμα και να τα παρατήσει, δεν είναι λίγες. Ωστόσο, η επιθυμία της να «οργώσει» τις θάλασσες είναι μεγάλη. Και το κάνει… κάθε φορά σε έναν διαφορετικό αγώνα, σε άλλη πόλη ή χώρα.

Με ζέστη ή κρύο και έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις. Και φυσικά να ανέβει στο βάθρο και… ποιος ξέρεις; Ίσως τα επόμενα χρόνια να τη δούμε στην Ολυμπιάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News