Βαθιά… ανάσα: Νίκη για τον Πανιώνιο, 1-0 τον Ατρόμητο

Ποδόσφαιρο
Βαθιά… ανάσα: Νίκη για τον Πανιώνιο, 1-0 τον Ατρόμητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σταυρόπουλος πέτυχε το γκολ των γηπεδούχων

Ο Πανιώνιος ανανέωσε τις ελπίδες παραμονής, κατακτώντας τη νίκη σήμερα επί του Ατρομήτου με 1-0 στη Νέα Σμύνρνη.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι στον αγώνα, είχαν τις περισσότερες και κλασικότερες ευκαιρίες, τη στιγμή που ο Ατρόμητος όχι μόνο δεν κατάφερε σε ακόμα ένα ματς να σκοράρει, αλλά δημιούργησε μόλις τρεις τελικές σε ολόκληρο 90λεπτο.

Πλέον, η ομάδα του Νικόδημου Παπαβασιλείου έχει 9 βαθμούς πλησιάζοντας στον έναν του Παναιτωλικού, ενώ ο Ατρόμητος παραμένει στους 26.

Μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης στο πρώτο ημίχρονο κι αυτή ήταν ο Πανιώνιος, που από το πρώτο λεπτό επέβαλε τον δικό του ρυθμό και μάλιστα την υπεροχή του τη μετουσίωσε και σε ευκαιρίες. Μόλις από το 4’ ο Μέγερι έπιασε… δουλειά, όταν ο Εμμανουηλίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ούγγρος του είπε «όχι», ενώ στο 13’ ο Κιάκος βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ.

Με τα… μετόπισθεν να είναι κατοχυρωμένα, λόγω της δημιουργικής ανυπαρξίας του Ατρόμητου, ο Πανιώνιος ανέβαζε ρυθμούς και στο 41’ βρήκε ακόμα μία ευκαιρία, με τον Οικονομίδη να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Μέγερι να μπλοκάρει, αφού ήταν σε σωστή θέση.

Ως… κατακλείδα του πρώτου μέρους ήταν μια ωραία συνεργασία των γηπεδούχων, που έφερε τον Εμμανουηλίδη μέσα στην περιοχή, αλλά η ολιγωρία του έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να απομακρύνουν σε κόρνερ. 

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος έδειξε κάποια σημάδια ζωής, αφού άρχισε να πατάει λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 53’ δημιούργησε μια ωραία ομαδική προσπάθεια, την οποία κατέστρεψε ο αρνητικός και εκτός τόπου και χρόνου, Κλαρκ Ενσικουλού, στέλνοντας την μπάλα στην εξέδρα.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Πανιώνιος υπενθύμισε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο σημερινό ματς, χάνοντας μια μεγάλη διπλή ευκαιρία, καθώς ο Σταυρόπουλος με κεφαλιά απείλησε τον Μέγερι, με τον Ούγγρο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Εμμανουηλίδης σούταρε, με τον Μπουσούλατζιτς να βάζει την κόντρα και να γλιτώνει την ομάδα του.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ρέντζας βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ έπειτα από πεντάλεπτη εξέταση VAR δεν μέτρησε, λόγω οφσάιντ, ενώ στην ίδια φάση ο Αραμπούλι είχε κάνει και φάουλ στον Κατράνη.

Στο 72’ ο Ενσικουλού έγινε και πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, αφού ο Μανούσος του έβγαλε μια μπαλιά «πάρε-βάλε», αλλά ο μεσοεπιθετικός έχασε τον βηματισμό του, έχασε τον έλεγχο της μπάλας και τέλειωσε τη φάση με τρόπο που δεν έχει σχέση με ποδοσφαιριστή επιπέδου Super League.

Τελικά, στο 76’ αποδόθηκε δικαιοσύνη. Από μία στατική φάση, ο Μανούσος έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω στην προσπάθειά του να απομακρύνει, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ο Σταυρόπουλος που με κεφαλιά νίκησε τον Μέγερι, ανοίγοντας το σκορ.

Στο υπόλοιπο του ματς, οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να σβήσουν το παιχνίδι, κάτι που δεν ήταν και δύσκολο, βάσει της γενικότερης ανυπαρξίας των φιλοξενούμενων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας (88' Παπαγεωργίου), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης (88' Σαραμαντάς), Κόρμπος, Κιάκος, Εμμανουηλίδης (90' +7' Δούμτσιος), Οικονομίδης, Παπανικολάου, Αραμπούλι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γκάλο, Καχιλα, Στρούγγης, Ταλόσα (46' Κατράνης), Χαρίσης, Μπουσουλάτζιτς, Μανούσος, Ούμπιδες (58' Ανδρούτσος), Ενσικουλού (72' Γιακουμάκης), Βέλλιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News