Σε προπονητική χρήση το Λίντο, σε αγωνιστική απραξία το κολυμβητήριο…

Σπορ
Σε προπονητική χρήση το Λίντο, σε αγωνιστική απραξία το κολυμβητήριο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεικτα τα συναισθήματα από τις εξελίξεις που αφορούν στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ...

Αρκετή συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τη λειτουργία τόσο του κολυμβητηρίου Ηρακλείου που αδυνατεί να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Εφήβων όσο και του κλειστού Γυμναστηρίου του Λίντο που δόθηκε σε χρήση στις ομάδες, σε επίπεδο όμως προπονήσεων … 

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πόλο Εφήβων, στο κολυμβητήριο Ηρακλείου, η Ομοσπονδία ενημερώθηκε από την διοίκηση του ΕΑΚΗ ότι αδυνατεί να πραγματοποιήσει τους αγώνες, του τριημέρου που διανύουμε, λόγω έλλειψης προσωπικού και προβλήματος του μηχανοστασίου. Θέση για το θέμα, πήρε ο Διευθυντής του ΕΑΚΗ κ. Κώστας Σακαράκης κάνοντας γνωστά, προς αποκατάσταση- όπως τονίζει- της αλήθειας τα παρακάτω:

«Με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών, την εξασφάλιση των απαιτούμενων συνθηκών για τη διεξαγωγή αγώνων, την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας, αλλά και της μακρόχρονης παρουσίας μου στην υπηρεσία ( 32 έτη και 7 από τη θέση του Διευθυντή ) διευκρινίζω τα παρακάτω.

1.Ποτέ δεν ζητήθηκε από την Κ.Ο.Ε. να μην ξανά ορίσει αγώνες στο κολυμβητήριο του Ε.Α.Κ.Η.

2.Η αναφορά αφορούσε συγκεκριμένο Π/Σ/Κ 24-25-26 Ιανουαρίου καθώς καθημερινά απρόβλεπτα προβλήματα στο μηχανοστάσιο που οφείλονται στην παλαιότητα και στην έλλειψη κατάλληλου προσωπικού, δεν μπορεί να εγγυηθεί απρόσκοπτη λειτουργία με κίνδυνο ματαίωσης των αγώνων που γίνονται σε συνεχόμενα Σαββατοκύριακα ( 10 αγώνες), όταν υπάρχουν και μετακινήσεις ομάδων εκτός Κρήτης.

3.Ποτέ από κανένα δεν ζητήθηκε άδεια για την διεξαγωγή των συγκεκριμένων αγώνων ούτε δόθηκε άδεια από το Ε.Α.Κ.Η. ενώ κανένας δεν ενημέρωσε εγγράφως και επίσημα ότι έχουν ορισθεί οι συγκεκριμένοι αγώνες.

Τέλος παρά τις δυσκολίες, καθημερινό μέλημα μας είναι αφού έχουν εξασφαλισθεί όλες οι συνθήκες για ομαλή λειτουργία, οι προπονήσεις, οι αγώνες και οι φιλοξενίες αθλητών και ομάδων εκτός της πόλης του Ηρακλείου, να γίνονται με τις καλύτερες συνθήκες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Όμιλος της Κρήτης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο με τη συμμετοχή των ομάδων: ΟΦΗ, ΝΟΧανίων, ΝΟΡεθύμνου, Ηλυσιακού και Απόλλωνα Σμύρνης.

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις…

Σε ότι αφορά στο κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο, από την Τετάρτη το απόγευμα δόθηκε σε χρήση στα σωματεία για την διεξαγωγή προπονήσεων με την Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου να τονίζει: «Επιτέλους μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία το Λίντο άνοιξε ξανά τις πόρτες του για να φιλοξενήσει τα σωματεία του μπάσκετ και του βόλεϊ. Δώσαμε μάχη με το χρόνο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Οι εργασίες της μόνωσης συνεχίζονται τα πρωινά, όμως οι απογευματινές προπονήσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά. Καλή αρχή!»

Τα σωματεία μπήκαν στο κλειστό όμως ακόμη δεν γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν σε επίσημους αγώνες αφού οι εργασίες για την μόνωση στο σκέπαστρο δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εκείνο μάλιστα που διερωτώνται κάποιοι είναι αν ο χώρος έπαψε πια να αποτελεί εργοτάξιο και δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, όπως είχε ενημερώσει η εργολήπτρια εταιρία το περασμένο καλοκαίρι (βλέπετε σχετικό έγγραφο), αναστέλλοντας κάθε αθλητική δραστηριότητα.

«Είναι από αυτές τις στιγμές που μένουν στην ιστορία. 22/01/20, ώρα 21:00:5 μήνες μετά,22 εβδομάδες μετά,176 προπονήσεις μετά, 14 αγώνες & 2 γύρους εθνικών πρωταθλημάτων (Γυναικών και Ανδρών) μετά, 44 αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και δύο πλήρη αναπτυξιακά πρωταθλήματα (Νεάνιδες, Έφηβοι) μετά, 6000€ που ξοδεύτηκαν ή οφείλονται για προπονήσεις κι αγώνες σε άλλους χώρους μετά. Οι υγιείς αθλητές της Ανδρικής ομάδας, όσοι δεν υποφέρουν από τραυματισμό λόγω κακής προπονητικής προετοιμασίας, από ασθένεια, ή από επαγγελματικές υποχρεώσεις, ξαναμπαίνουν για προπόνηση στο παρκέ του Λίντο. Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι Γυναίκες. Για να σώσουμε τη χρονιά, για να μη χαθεί η προσπάθεια μας, για την αγάπη στο άθλημα, για την αφοσίωση στο Σύλλογο. Συνεχίζουμε», σχολίασε το σωματείο της ΓΕΗ ενώ αινιγματική ήταν η τοποθέτηση της πρώην προέδρου του ΕΑΚΗ Μαρίας Καλουδιώτη: «Απόψε προπόνηση στο Λίντο, ημι-νόμιμα ημι-παράνομα. Με εντολή της Διοικούσας του ΕΑΚΗ. Φτιάχτηκαν μόνο οι λαμαρίνες. Είμαστε σε αναμονή έναρξης της πολυπόθητης μόνωσης. Εννοείται αγώνες θα παίξουμε όταν τελειώσει η διαδικασία. Ίδωμεν!».

Μάλιστα μετά από αυτή την τοποθέτηση, η Μαρία Καλουδιώτη, προχώρησε και σε περαιτέρω διευκρινήσεις: «Υποχρεούμαι ως πρόεδρος ΑΘΛΕΣΗ, να διευκρινίσω πως η διαπίστωση περί νομιμότητας αφορά την εργοληπτική εταιρεία development, η οποία με υποχρεωτικό "εντέλλεσθε" τον Αύγουστο 2019, μας διέταξε να φύγουμε από το κλειστό γιατί αναστέλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες λόγω του ότι θα άρχιζαν οι εργασίες μόνωσης και για την ασφάλειά μας...Οι εργασίες μόνωσης δεν ξεκίνησαν ακόμα... Άλλαξαν μόνο οι λαμαρίνες (άλλο έργο, άλλη εταιρεία). Το ερώτημα μας παραμένει πως τώρα μπορούμε να είμαστε μέσα και να προπονούμαστε και τόσο καιρό δεν ήταν δυνατόν; Γιατί τόσους μήνες περιφερόμαστε από γήπεδο σε γήπεδο; Παραθέτω το Αυγουστιάτικο έγγραφό τους»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News