«Έσπασε» το αρνητικό σερί: Σπουδαίο διπλό για τον ΟΦΗ, 1-2 τον Πανιώνιο

Ποδόσφαιρο
«Έσπασε» το αρνητικό σερί: Σπουδαίο διπλό για τον ΟΦΗ, 1-2 τον Πανιώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Ηρακλείου κέρδισε εκτός έδρας μετά από 4.5 μήνες

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των εκτός έδρας αγώνων, νικώντας 1-2 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για την 19η αγωνιστική, αποτέλεσμα που τον έφερε ξανά στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας.

Μετά από επτά σερί ήττες μακριά από το Ηράκλειο, οι «ασπρόμαυροι» πήραν… ανάσα με το διπλό σε ένα κομβικό παιχνίδι ενόψει της συνέχειας.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου είχε πολύ καλή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια και έχασε πολλές ευκαιρίες να «καθαρίσει» τη νίκη νωρίτερα.

Προηγήθηκε στο 8’ με τον Φιγκεϊρέντο, δέχθηκε την ισοφάριση από το Μιλόγεβιτς στο 47’, όμως είχε γρήγορη «απάντηση» με τον Τσιλιανίδη στο 56’ για το 1-2.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικό έχασε πέναλτι λίγο αργότερα και το ματς έγινε… ροντέο στα τελευταία λεπτά, καθώς ο ΟΦΗ «λαχτάρισε» στις καθυστερήσεις σε μια από τις λίγες ευκαιρίες των γηπεδούχων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Μασούρας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκεζ, Σαραμαντάς (46' Κιάκος), Κόρμπος, Οικονομίδης (46' Παπανικολάου), Μιλόγεβιτς (79' Γρίβας), Εμμανουηλίδης, Τσιλούλης, Αραμπουλί.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος, Βαζ (77' Μάνος), Τσιλιανίδης, Σεμέντο (88' Μπράουν), Φιγκεϊρέντο.

Το "φιλμ" του αγώνα

1' Ξεκίνησε η αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη. 

8' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Κόρνερ του Τσιλιανίδη από αριστερά, ωραία κεφαλιά του Φιγκεϊρέντο στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ιδανικά ξεκίνησε το ματς για τους Κρητικούς.

9' Ο Τσιλιανίδης δίνει για τον Βαζ μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του Πορτογάλου θα καταλήξει στα χέρια του Κότνικ. 

13' Κίτρινη κάρτα για τον Μεγιάδο.

16' Κίτρινη στον Εμμανουηλίδη τώρα, που τράβηξε τον Βαζ. 

17' Ευκαιρία του ΟΦΗ για δεύτερο γκολ, με το πλασέ του Σεμέντο μέσα από την περιοχή, όμως ο Κότνικ αποκρούει στην αριστερή του γωνία. 

23' "Αγγίζουν" ξανά το γκολ οι Κρητικοί, με τον Στάικο να κάνει το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Φιγκεϊρέντο βρίσκει "αέρα" στην προσπάθεια να πλασάρει από τη μικρή περιοχή. 

30' Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ με νέο κόρνερ. Ο Τσιλιανίδης εκτελεί από δεξιά αυτή τη φορά, κεφαλιά του αφύλακτου Κουτρουμπή, η μπάλα θα περάσει άουτ. 

32' Κίτρινη κάρτα στον Ντομίνγκεζ. 

39' Διπλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Λάθος στην άμυνα του Πανιωνίου από τους Ντομίνγκεζ και Κότνικ, ο Τσιλιανίδης θα σουτάρει πάνω στον Ντομίνγκεζ, δεύτερο σουτ από τον Φιγκεϊρέντο η μπάλα θα περάσει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. 

45' Ξανά "πατάνε" περιοχή οι παίκτες του ΟΦΗ. Ο Τσιλιανίδης "στρώνει" τη μπάλα για τον Σεμέντο μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του Πορτογάλου θα σταματήσει στον Ντομίνγκεζ. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ προηγείται 0-1 με το γκολ του Φιγκεϊρέντο. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Κρητικούς, που έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και βάσει ευκαιρίων θα έπρεπε να έχουν πετύχει κι άλλα τέρματα. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Δύο μαζεμένες αλλαγές για τους γηπεδούχους, με τον Κιάκο αντί του Σαραμαντά και τον Παπανικολάου στη θέση του Οικονομίδη. 

48' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ 1-1: Ατομική ενέργεια του Μιλόγεβιτς και συρτό σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, που στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 

51' Κίτρινη κάρτα στον Φιγκεϊρέντο. 

56' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-2: Ωραία ανάπτυξη των Κρητικών, με τον Βαζ να δίνει για τον Μαρινάκη στην δεξιά πτέρυγα. Ο δεύτερος κάνει το "κόψιμο" στο ύψος του πέναλτι και ο Τσιλιανίδης με ψυχραιμία πλασάρει σωστά για το 1-2. 

60' Κίτρινη κάρτα στον Βαζ. 

62' Κίτρινη κάρτα και στον Σταυρόπουλο. 

68' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Σουτ του Φιγκεϊρέντο, η μπάλα στο χέρι του Κόρμπου και ο διαιτητής Κατσικογιάννης θα υποδείξει το πέναλτι. Κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Πανιωνίου.

69' ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΛΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Ο Τσιλιανίδης αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει τη μπάλα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με στιλ "πανένκα" αποφάσισε να εκτελέσει ο παίκτης του ΟΦΗ. 

73' Διαγώνιο σουτ του Φιγκεϊρέντο μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα περάσει εκτός εστίας. 

77' Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Μάνο να περνά στο ματς στην θέση του Ρικάρντο Βαζ.

79' Βγαίνει ο σκόρερ του Πανιωνίου Μιλόγεβιτς και μπαίνει στο παιχνίδι ο Γρίβας.

81' Μακρινή μπαλιά του Μάνου στον Σεμέντο, μπήκε από αριστερά αλλά σούτερα ψηλά άουτ. Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ.

88' Ο Μπράουν αντί του Σεμέντο στην δεύτερη αλλαγή του ΟΦΗ.

89' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Μπράουν να γυρίζει τη μπάλα από δεξιά, όμως ο Μάνος από κοντινή απόσταση δε μπορεί να νικήσει τον Κότνικ. 

92' Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, ο Τσιλούλης μπαίνει μόνος στην περιοχή, προτίμαει να δώσει για τον Αραμπούλι και ο Μαρινάκης σωτήρια παρεμβαίνει και παραχωρεί κόρνερ.

93' Ο Δημήτρης Μάνος μέσα στην περιοχή, θα κάνει το συρτό σουτ, όμως ο Κότνικ θα μπλοκάρει εύκολα.

Τελευταίο σφύριγμα, σπουδαία νίκη 1-2 για τον ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Ηρακλείου επικρατεί δίκαια, αν και στα τελευταία λεπτά... λαχτάρισε, αφού νωρίτερα δεν "καθάρισε" το ματς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News