Κρίθηκε στην παράταση: Πρόκριση για τον Παναιτωλικό, 1-1 με τον Πανιώνιο

Ποδόσφαιρο
Κρίθηκε στην παράταση: Πρόκριση για τον Παναιτωλικό, 1-1 με τον Πανιώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αγρινιώτες πήραν το… εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Παναιτωλικός, μετά το σημερινό 1-1 στην έδρα του Πανιωνίου, που διαμορφώθηκε στο έξτρα ημίωρο της παράτασης.

Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 0-0 στο πρώτο ματς και έτσι το εκτός έδρας γκολ, έδωσε το… εισιτήριο στους Αγρινιώτες.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους πιο ορεξάτους και στο πρώτο 10λεπτο επισκέφθηκαν ορισμένες φορές τα καρέ των αντιπάλων τους. Ομως κάπου εκεί ο Παναιτωλικός άρχισε να «πατά» καλύτερα. Οι Ρόσα, Αλβαρεζ έδειξαν ορεξάτοι και οι «κυανοκίτρινοι» είχαν δύο δοκάρια σε διάστημα λίγων μόνο λεπτών, πρώτα με τον Σίενστεντ (9') και ύστερα με τον Ρόσα (17'). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, ενώ οι «κυανέρυθροι» έψαχναν κάποια κόντρα, όπως εκείνη του Εμμανουηλίδη στο 29', όπου έβγαλαν μία καλή φάση.

Στο δεύτερο μισό η εικόνα του ματς ήταν ανάλογη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν ευκαιρίες και στις στατικές μπάλες που έβγαζαν. Οπως με τον Σίενστεντ στο 66'. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύονταν τις δικές τους ανάλογες φάσεις, αλλά στην αντεπίθεση ήταν εκείνοι που «άγγιξαν» το γκολ με τον Αραμπούλι στο 73', αλλά ο Κνετ αντέδρασε σωστά στο κοντινό του πλασέ. Λίγο αργότερα ο Τζανακάκης πήρε την... μπουκιά από το στόμα του Εμμανουηλίδη και οι «κυανέρυθροι» παρουσιάζονταν πιο απειλητικοί. Ομως δεν βρήκαν κάποιο γκολ και η κανονική διάρκεια τελείωσε με μία καλή επέμβαση του Κότνικ σε σουτ του Ντουάρτε.

 Έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση, όπου άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και η κόπωση. Ομως την ίδια στιγμή οι δύο ομάδες είχαν φαίνεται την πρόθεση να μας προσφέρουν ένα χιτσκοκικό φινάλε. Σε αυτό το διάστημα είχαν από ένα ακυρωθέν γκολ (Αραμπούλι για φάουλ νωρίτερα του Ντομίνγκες και Μπαϊροβιτς για οφ σάιντ) και φτάσαμε στο 116' χωρίς σκορ.

Τότε ο Μπαϊροβιτς με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ και ο Παναιτωλικός βρέθηκε «αγκαλιά» με την πρόκριση. Αλλά ο Πανιώνιος  δεν τα παράτησε. Στο 119΄ ο Ντομίνγκες με πολύ όμορφη κεφαλιά ισοφάρισε και μάλιστα ο Βραζιλιάνος στόπερ απείλησε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου όλοι οι «κυανέρυθροι» είχαν βγει... μπροστά. Όμως δεν σκόραρε και τα «καναρίνια» πήραν την πρόκριση.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείυο): Kότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Λυμπεράκης (63’ Σαραμαντάς), Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (68’ Παπανικολάου), Εμμανουηλίδης, Τσιλούλης Mιλόγεβιτς (111’ Γρίβας), Αραμπούλι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σανιά, Σιένστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν (63’ Τζανακάκης), Τσιγγάρας, Ντάλσιο, Ντουάρτε, Αλβαρες (73’ Μιμίτο), Ρόσα (90+6’ Φυτόπουλος), Ντίας (67’ Μπαϊροβιτς).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News