Αθλητισμός

Σμύρνη: Ο Κρητικός προπονητής πόλο Γιάννης Κατρουζανάκης έπιασε τον σταυρό!

Πρόκειται για τον προπονητή της ομάδας πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης, στον οποίο αγωνίζεται και ο Ηρακλειώτης Βασίλης Καβουσανός, γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Καβουσανού...

Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 για πέμπτη μόλις χρονιά γιορτάστηκαν φέτος στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης  τα Άγια Θεοφάνια.

Η τελετή έγινε μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας και μια ομάδα με έντονο κρητικό στοιχείο ήταν εκεί. Πρόκειται για τον Απόλλωνα Σμύρνης που έχει Κρητικό προπονητή, Γιάννη Κατρουζανάκη (κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο) και Κρητικό πολίστα τον Ηρακλειώτη Βασίλη Καβουσανό, γιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Καβουσανού, ο οποίος διακρίνεται στην επόμενη φωτογραφία στην προκυμαία της Σμύρνης...

Ο Γιάννης Κατρουζανάκης, ήταν εκείνος που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, που έριξε στα παγωμένα νερά ο Μητροπολίτης Σμύρνης, Βαρθολομαίος, ο οποίος και τέλεσε τον Καθαγιασμό των Υδάτων!

Μαζί με τον Γιάννη Κατρουζανάκη βούτηξαν στα νερά και τρεις αθλητές του Απόλλωνα Σμύρνης, ο προσφάτως Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Νέων, Στάθης Παπαγεωργίου, όπως και οι Χρήστος Πανάρετος και Άγγελος Σοφός, που αψήφησαν μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες που επίσης βούτηξαν τόσο το πολύ κρύο που έκανε όσο και το σοκ της επαφής με τα παγωμένα ύδατα. Ο κόουτς των «κυανόλευκων» αποδείχτηκε ο πιο γρήγορος ανασύροντας τον Τίμιο Σταυρό και παραδίδοντάς τον στη συνέχεια στα χέρια του Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίου.

Σύσσωμη η αποστολή του τμήματος Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης παρέστη στην τελετή, βιώνοντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης στην επιστροφή στη γενέτειρα (το 1891) του Συλλόγου Σμύρνη ύστερα από 98 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια