Αθλητισμός

Μάσιμο Καρέρα: «Μπορούμε να κερδίσουμε και το πρωτάθλημα»

Πίστη στις δυνατότητες της ΑΕΚ από τον Ιταλό προπονητή

Νοοτροπία «μαχητή» θέλει να φέρει στην ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα, όπως τόνισε στην επίσημη παρουσίαση του.

Ο Ιταλός προπονητής με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, υποστήριξε ότι η «Ένωση» έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα.

Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα, ότι χρειάζεται δουλειά και υπάρχουν πολλά βελτίωσης.

Στην πρώτη του τοποθέτηση στην παρουσίασή του ο 55χρονος τεχνικός είπε: «Δέχτηκα την πρόκληση να είμαι προπονητής στην ΑΕΚ μετά την συζήτηση που είχα με τον Ίλια Ίβιτς. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι η ομάδα θέλει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Είναι μια μεγάλη ομάδα και θέλουμε να επιστρέψει στις νίκες, κάτι που θέλουμε να κάνουμε με τον σωστό τρόπο και το κατάλληλο πρόγραμμα. Πάντα παίζω για να κερδίζω. Δέχτηκα την πρόταση της ΑΕΚ γιατί ήμασταν σε πλήρη αρμονία για το πώς θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε και θα περάσουμε την κατάλληλη νοοτροπία στους παίκτες».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η κατάσταση της ομάδας δεν είναι τόσο… τραγική όσο έχει προβληθεί: «Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είμαστε τρίτοι, όχι τελευταίοι. Σίγουρα όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο κι αυτό γίνεται με σωστή δουλειά. Πρέπει να περάσουμε στους παίκτες μια καλή νοοτροπία και να αισθάνονται μια οικογένεια, ότι παίζουν και για τους συμπαίκτες τους. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι μέσα στην ομάδα και να έχουν την ίδια θέληση για τη νίκη. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Θέλουμε να κερδίζουμε, πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε και το πρωτάθλημα. Το κύριο μέλημά μας είναι να δίνουμε το 100% μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε κάποια ματς θα κερδίσουμε και σε άλλη θα χάσουμε, αλλά θέλω να χάσουμε από κάποιον μόνο αν είναι πιο δυνατός κι όχι επειδή εμείς είμαστε αδύνατοι», ανέφερε.

Ο Καρέρα επανέλαβε πως θέλει παίκτες που θα κάνουν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο: «Το κίνητρό μου είναι ότι έχουμε ταύτιση απόψεων με τον Ίλια Ίβιτς, θέλει κι εκείνος πάντα να κερδίζει. Γι’ αυτό και είπα το ‘ναι’. Σίγουρα πρέπει να δουλέψουμε στο οργανωτικό κομμάτι, στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι παίζουμε για το έμβλημα. Θέλω να δίνουν το αίμα τους και την ψυχή τους οι παίκτες μου, θέλω παίκτες πολεμιστές. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε και έχουμε παίκτες με ποιότητα για να τα καταφέρουμε», τόνισε.

Ερωτηθείς για τα πράγματα που θέλει να βελτιώσει στην ομάδα, απάντησε: «Πάντα υπάρχουν πράγματα να βελτιώσεις. Ακόμη και μετά από ένα 5-0, έγιναν λάθη ακόμη και στο ματς με τον Πανιώνιο. Φυσικά είναι πάντα καλύτερο να προσπαθείς να βελτιώσεις πράγματα έχοντας κερδίσει. Αυτό θα κάνουμε, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ό,τι απαιτείται και να μη δίνουμε κανένα πλεονέκτημα στον αντίπαλο. Επίσης θέλουμε μια ομάδα που δεν θα επιτρέπει στον αντίπαλο να σκοράρει και θα κυριαρχεί με το δικό της παιχνίδι. Μια ομάδα που θα είναι επιθετική, που θα κάνει το παιχνίδι της με προσωπικότητα και χωρίς φόβο. Κάθε παιχνίδι για μας θα είναι τελικός».

Σχετικά με το σύστημα που προτιμά, είπε: «Μου αρέσει η ομάδα μου να μπορεί να παίξει με διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να είναι 4-2-3-1, μπορεί 4-3-3… Θέλω να μπορούν οι παίκτες να ερμηνεύσουν διαφορετικούς ρόλους. Θέλω μια ομάδα χαμαιλέοντα, που θα μπορεί να αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού της, ακόμη και χωρίς αλλαγή παίκτη. Στόχος μου είναι να πάρω το μέγιστο από κάθε παίκτη, να πάρω το 300% από την ομάδα. Αυτός είναι ο ρόλος του προπονητή. Να κάνει την μικρότερη δυνατή παρέμβαση, τα λιγότερα δυνατά λάθη και να αναδείξει τον παίκτη».

Όσο για το τι μπορεί να υποσχεθεί στους φιλάθλους, είπε: «Είναι αλήθεια πως όταν ήμουν προπονητής της Σπαρτάκ είχα συναντηθεί με τους οπαδούς. Δεν δίνω καμία υπόσχεση εξ αρχής, αλλά δίνω το λόγο μου πως η ομάδα θα παίζει σαν μια ψυχή και ότι οι παίκτες θα παίζουν για το έμβλημα. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Αν είναι να χάσουμε, να γίνει αυτό μόνο αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος κι όχι επειδή εμείς δεν παίζουμε όπως θέλω. Οι οπαδοί της Σπαρτάκ μού είχαν πει ότι θέλουν να κερδίζουν τα ντέρμπι, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Τους απάντησα με ερώτηση ‘θέλετε να κερδίζετε τα ντέρμπι ή να πάρετε το πρωτάθλημα;’ Εμένα με ενδιαφέρει το τέλος του δρόμου, όχι μόνο τα ντέρμπι. Το ιδανικό θα ήταν να κερδίζουμε και τα ντέρμπι και το πρωτάθλημα (γέλια)».

Ο Ίλια Ίβιτς καλωσορίζοντας τον κ. Καρέρα ανέφερε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω το νέο μας προπονητή, του εύχομαι καλή επιτυχία. Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο του είπα ‘είσαι έτοιμος;’ Και μου απάντησε ‘είμαι έτοιμος να έρθω και να κερδίσω’. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στην ΑΕΚ αυτή τη νοοτροπία όλοι, οι παίκτες, ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής. Του εύχομαι καλή επιτυχία».

Σχόλια