Αθλητισμός

Γιάννης Μπουρνούς: Η κυβέρνηση επιβραβεύει τον τραμπουκισμό

Μετά την απόφαση για την μείωση της φορολογίας των αθλητικών συμβολαίων…

Ως δώρο στους ολιγάρχες- καναλάρχες- ιδιοκτήτες μεγάλων ομάδων, «επιβραβεύοντας» τον τραμπουκισμό, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας των αθλητικών συμβολαίων άνω των 40000 ευρώ, ο Γιάννης Μπουρνούς, τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


“Η κυβέρνηση έφερε τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, η οποία αφορά οριζόντια μείωση της φορολογίας (από 45% σε 22%, δηλαδή μείωση πάνω από 50%) σε συμβόλαια άνω των 40.000 ευρώ τον χρόνο, που συνάπτουν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ με τους αθλητές τους.

Αυτό φαινομενικά μπορεί να αφορά το σύνολο των ΠΑΕ και ΚΑΕ, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο «δώρο» στις μεγάλες ΠΑΕ και ΚΑΕ, αφού αυτές είναι οι μόνες που υπογράφουν σήμερα πληθώρα «μεγάλων» συμβολαίων και άρα από την τροπολογία θα προκύψουν τεράστια κέρδη κυρίως γι αυτές.

Με την τροπολογία αυτή καταρρέει και το μύθευμα ότι η νέα κυβέρνηση απέσυρε την ΕΡΤ από συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαίρου, γιατί «σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων που πήγαιναν στην μπάλα»:
τα χρήματα που χάνει το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη ευνοϊκή φορολόγηση, είναι ασύγκριτα περισσότερα από αυτά που έδινε η ΕΡΤ σε τηλεοπτικά συμβόλαια, χωρίς κανένα απολύτως κέρδος ούτε για τους πολίτες, αλλά ούτε και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που από τις συμβάσεις με την ΕΡΤ έπαιρνε το 5%.

Με την τροπολογία, λοιπόν, αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει «δώρο» στους ολιγάρχες-καναλάρχες-ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, «επιβραβεύοντας» τον τραμπουκισμό, που θεριεύει τις τελευταίες μέρες!

Ίσως να ευελπιστεί, ότι οι αντιμαχόμενες ηγεσίες των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών θα κατευναστούν και θα ρίξουν τους τόνους ως αντάλλαγμα. Ίσως, πάλι, να θεωρεί αυτούς ως "ευπαθείς ομάδες", γι αυτό και σπεύδει να τους ενισχύσει...”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια