Σίμος: «Για μας ήταν κλειδί ο μέγιστος βαθμός συγκέντρωσης»

Ποδόσφαιρο
Σίμος: «Για μας ήταν κλειδί ο μέγιστος βαθμός συγκέντρωσης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχαριστημένος ο προπονητής του ΟΦΗ από την εικόνα της ομάδας του

Ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Γιώργο Σίμο να θεωρεί… κλειδί του σημερινού αγώνα την συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες του.

Ο 41χρονος τεχνικός των Κρητικών υπογράμμισε, ότι αντιμετώπισαν με θετική σκέψη και υπομονή το παιχνίδι, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Στο μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης που είχαν οι ποδοσφαιριστές του ως βασικό στοιχείο της πρόκρισης στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Σίμος.

«Οι ποδοσφαιριστές μας είχαν το μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης. Είχαμε υπομονή μέχρι να σκοράρουμε, να κάνουμε στη συνέχεια το 2-0 και να βάλουμε τρίτο και τέταρτο γκολ. Είναι πολύ δύσκολο πνευματικά να έχεις τη μπάλα για 90 λεπτά χωρίς ο αντίπαλος να βγάλεις ευκαιρίες. Ευτυχώς το τελευταίο λεπτό ο γκολκίπερ μας, κράτησε το «μηδέν». Ήταν μια δίκαιη νίκη και μια δίκαιη πρόκριση. Πρέπει να ξεκουραστούμε, και να προετοιμαστούμε σωστά για το παιχνίδι με τη Λαμία. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένεια του Γιώργου Δεικτάκη», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Είπαμε να υπάρξει υπομονή και θετικότητα. Να μείνουμε ήρεμοι, με στόχο να κρατήσουμε το μηδέν στο δικό μας τέρμα. Ένα τέτοιο παιχνίδι σου καταναλώνει μεγάλη πνευματική ενέργεια πνευματική γιατί έχεις συνέχεια τη μπάλα στα πόδια».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Καβάλας και γνώριμος φυσικά στο Ηράκλειο, Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε με τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Δεικτάκη: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Δεικτάκη και του ΟΦΗ γιατί χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο ο οποίος στις θέσεις που ήταν, βοήθησε σε μέγιστο βαθμό τον αθλητισμό στο Ηράκλειο και γενικά στην Κρήτη. Είχα την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά ήταν άνθρωπος κόσμημα για την κοινωνία της Κρήτης»

Για το αγωνιστικό μέρος πρόσθεσε: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδα που παίζει επιθετικό και κάθετο ποδόσφαιρο. Αυτό το είχαμε μεταφέρει στα παιδιά. Δουλέψαμε πάνω στο παιχνίδι για να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε ξέροντας τη δυσκολία. Έπρεπε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους μια πρόκριση που θα ήταν σημαντική και ιδιαίτερη. Στο πρώτο μέρος ο ΟΦΗ μας έκλεισε στο μισό της άμυνας μας, και σε μια στιγμή στο 39’ μπόρεσε να προηγηθεί. Είχαμε προβλήματα, δεν κρατούσαμε μπάλα. Το μόνο που κάναμε ήταν η φάση του Μαρκόπουλου που πιστεύω ότι ήταν παράβαση χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τη ζώνη μας για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Δεν μπορέσαμε και αυτό οφείλεται στον ΟΦΗ και την ποιότητα του. Το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν οι αλλαγές μας. Αλλάξαμε το σχηματισμό και στο 89’ είχαμε μεγάλη φάση που ίσως καθόρισε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί στο πρώτο παιχνίδι πετύχαμε μια νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΟΦΗ Τον κοιτάξαμε στα μάτια σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Εύχομαι τα καλύτερα στον ΟΦΗ. Έρχεται σε μια κανονικότητα σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Αυτό οφείλεται στους ανθρώπους που πλαισιώνουν τον οργανισμό καθώς και στο Γιώργο που φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News