Αθλητισμός

Γιώργος Δεικτάκης: Ο καλός άνθρωπος, ο φίλος, ο "ομιλίτης"!

Η αγάπη του για τον ΟΦΗ από τον καιρό που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα του και κατόπιν υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος τα πρώτα βήματα της κρητικής ΠΑΕ με πρόεδρο το Νίκο Δουλουφάκη.

Βαθιά συναισθήματα. Μελαγχολία, θλίψη, στενοχώρια και μαζί αναπόληση έντονων φωτεινών στιγμών ζωής για έναν καλό άνθρωπο που αγαπούσε τους ανθρώπους, νοιαζόταν για την κοινωνία, λειτουργούσε μέσα από τον αθλητισμό και υπηρέτησε την πολιτική με ευθύνη και σεβασμό στον πολίτη.

Η απώλεια του Γιώργου Δεικτάκη, μας άγγιξε πολύ μέσα μας. Ένας καλός άνθρωπος λιγότερος σε αυτό τον κόσμο, θα μας διαπνέει από ψηλά με το αληθινό χαμόγελό του και την προθυμία του να προσφέρει βοήθεια στην ανάγκη του άλλου. Φίλος.

Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, αρχές της δεκαετίας του ’80, μας εκδήλωνε τη μεγάλη του αγάπη για τον ΟΦΗ και το ποδόσφαιρο, περήφανος που φόρεσε την «ομιλίτικη» φανέλα.

Λίγα χρόνια αργότερα, στην πρώτη κάθοδό του στην πολιτική, υπογράψαμε στην εφημερίδα «Ο Δημοκράτης» ένα αφιέρωμα στην δράση του Γιώργου Δεικτάκη ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, με μοναδικές φωτογραφίες που μας είχε προσκομίσει γεμάτος συγκίνηση.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ το 1965, καμαρωτός δεύτερος καθήμενος από αριστερά (καθήμενοι Τατίδης, Δεικτάκης, Παπαγεωργίου) - Από το αρχείο της "Ελεύθερης Γνώμης" του Γιάννη Στρατάκη. Μαζί  του υπήρξε συνιδρυτής του ΣΕΠΗ για την αρωγή των ερασιτεχνών ποδοσφαιστών του Ηρακλείου, προσφέροντας έργο από τη θέση του αντιπροέδρου... 

Έκτοτε η κάθε συνάντησή μας περιείχε πάντα ένα μεγάλο μέρος συζήτησης για τον ΟΦΗ, ενώ ο ίδιος πάντα ήταν πρόθυμος να βοηθήσει με τις δυνάμεις του στις δύσκολες στιγμές.

Πάντα ανοικτός σε όλες τις περιόδους των αξιωμάτων του, είτε ως βουλευτής το 2000, το 2004, το 2012 και το 2014, είτε ως Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.

Ο Γιώργος Δεικτάκης αγαπούσε από μικρός το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό τον ζήσαμε ως σύμβουλο του Πρωθυπουργού  Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για αθλητικά θέματα, ως πρόεδρο τότε του ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Κρήτης, αλλά και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΟΦΗ με πρόεδρο το Νίκο Δουλουφάκη τις περιόδους 1980 και 1981 λίγο μετά που ανέλαβε πρόεδρος του επίσης αγαπημένου ΠΟΑ. Ο ιδρυτής της ΠΑΕ έχει πάντα να λέει για την βοήθεια του στις αρχικές περιόδους της ΠΑΕ ΟΦΗ, περιγράφοντας έναν καλό άνθρωπο, φίλο και δραστήριο παράγοντα.

Δεν ξέρουμε αν ήταν γραφτό του να αποχαιρετήσει τον κόσμο από τις αγαπημένες του θέσεις στις κερκίδες του ΟΦΗ, σίγουρα μας όμως το θλιβερό περιστατικό της Κυριακής λίγο πριν τη μεγάλη νίκη του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ, θα αποτελεί δοξαστικό σημείο αναφοράς του καλού ονόματος που άφησε πίσω του, συνδεδεμένο με την αγάπη του για τον «Όμιλο», όπως τον έλεγε από παλιά…

  • Καλό Ταξίδι Ωραίε Άνθρωπε και Φίλε…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια