Όνειρο ήταν και πάει το ΤΕΦΑΑ στην Κρήτη;

Απόψεις
Όνειρο ήταν και πάει το ΤΕΦΑΑ στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνητική εξέλιξη για ένα αίτημα ετών από τον κόσμο του Αθλητισμού…

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για τον κόσμο του αθλητισμού η χθεσινή ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως για αναστολή λειτουργίας 38 πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και έξι τμήματα που επρόκειτο να λειτουργήσουν υπό την εποπτεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τα τμήματα:

- Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Ηράκλειο). - Φυσικοθεραπείας (Ιεράπετρα)

- Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Αγ. Νικόλαος)

- Μηχανικών Βιοϊατρικής (Ηράκλειο)

- Χημικών Μηχανικών (Χανιά)

- Μουσικών Σπουδών (Ρέθυμνο)

Σε ότι αφορά όμως το ΤΕΦΑΑ που επρόκειτο να γίνει στον Άγιο Νικόλαο, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση αφού πρόκειται για ένα αίτημα πολλών χρόνων που αποτελούσε αναγκαιότητα για την Κρήτη που είναι σε θέση να το στηρίξει.

Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι είχε γίνει μία μάζωξη με πρωτοβουλία του πρωτεργάτη της προσπάθειας αυτής, συνταξιούχου πλέον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Νίκου Ροβίθη, στο Τζερμιάδο, η οποία είχε τύχει μεγάλης αναγνώρισης και ενθουσιασμού για το αίτημα που τότε έμοιαζε ώριμο πια για την υλοποίηση του.

Οι άνθρωποι του αθλητισμού είχαν ήδη ξεκινήσει τις προεργασίες για την υποδοχή του τμήματος ενώ υπολογίζονταν πως όχι φέτος αλλά οι υποψήφιοι του 2021 θα μπορούσαν να το δηλώσουν στα μηχανογραφικά τους. Δυστυχώς το όποιο όνειρο περί αυτού, δεν υφίσταται πλέον… Η μαθητιώσα νεολαία που επιλέγει να σπουδάσει στην Γυμναστική Ακαδημία θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει το σχεδιασμό της εκτός Κρήτης ενώ η διεύρυνση σε οποιοδήποτε επίπεδο υπολογίζονταν να γίνει μέσω του ΤΕΦΑΑ Κρήτης (αθλητικό, κοινωνικό, οικονομικό κ.λ.), έμεινε στα χαρτιά.

Κρίμα γιατί το νησί αγαπά τον αθλητισμό και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία και θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτό το εγχείρημα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News