Με Πατουλίδου η «Γιορτή Αθλητισμού» στη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη

Αθλητισμός
Με Πατουλίδου η «Γιορτή Αθλητισμού» στη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στα Δύο Αοράκια

Μια εκδήλωση θεσμός, που τιμά τη μνήμη του χαμογελαστού παιδιού της ποδηλασίας ΑμεΑ που έφυγε πρόωρο από τη ζωή, του Γιώργου Σηφάκη, θα πραγματοποιηθεί και φέτος. Ο λόγος για τη “Γιορτή Αθλητισμού” που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου (9:00-14:00) στο κλειστό στα Δύο Αοράκια και τη διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος "ΠαλΕυΕ"  με τη συνδιοργάνωση του δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μαθητών για τα τροχαία ατυχήματα, για τη σωστή οδική συμπεριφορά και η διάδοση της αξίας του αθλητισμού.

Φέτος, την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της μια γυναίκα που έχει κάνει παγκοσμίως γνωστή τη χώρα μας με τις αθλητικές της επιδόσεις και μας έχει χαρίσει στιγμές χαράς και υπερηφάνειας. Η ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Επίσης, στη “Γιορτή Αθλητισμού” θα βρεθεί - ερχόμενος κι εκείνος από τη Θεσσαλονίκη - και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και ομοσπονδιακός τεχνικός της Άρσης Βαρών ΑμεΑ. κ. Ιωαννίδης Δημήτριος.

Μια εκδήλωση η οποία απευθύνεται σε παιδιά/μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, που θα τους παρέχει ενημέρωση - με τρόπο συμβατό με την ηλικία τους - σε ένα θέμα όπως αυτό των τροχαίων ατυχημάτων, που δυστυχώς έχει αποδειχτεί μάστιγα της εποχής μας, καθώς και τη δυνατότητα και τα ερεθίσματα ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό.

Και φέτος οι μαθητές-τριες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έξι διαφορετικά ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν τα ενδιαφερόμενα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι κάθε χρόνο η ανταπόκριση είναι ολοένα και μεγαλύτερη, αφού τα παιδιά έχουν πολλά να κερδίσουν από αυτήν τη διαδραστική εκδήλωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News