Ο Πανιώνιος… φρέναρε τον Άρη, 1-1 το ματς στη Νέα Σμύρνη

Ποδόσφαιρο
Ο Πανιώνιος… φρέναρε τον Άρη, 1-1 το ματς στη Νέα Σμύρνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρός τραυματισμός Μαξίμοβιτς με κάταγμα περόνης

«Μοιρασιά» στη Νέα Σμύρνη, όπου Πανιώνιος και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 για την 9η αγωνιστική της Super League 1.

Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου αγωνίστηκε με πάθος και έβαλε… φρένο στο σερί των «κίτρινων».

Κορυφαίος για τον ιστορικό ο Μαλέρμπ που ξεκίνησε βασικός λόγω αδιαθεσίας του Κότνικ και έγινε ο ήρωας για την ομάδα του. Καθοριστικός μετά το 1-1 ο πορτιέρε των «κυανέρυθρων» που κατέβασε… ρολά.

Για όλο το δεύτερο ημίχρονο έπαιζε με δέκα παίκτες ο Πανιώνιος λόγω αποβολής του Μιλόγεβιτς στο 48', που κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη. Με απίστευτο γκολ του Ρόουζ έφτασε στην ισοφάριση η ομάδα του Ένινγκ.

Κάταγμα περόνης η διάγνωση για τον Μαξίμοβιτς που αποχώρησε τραυματίας.

Δυνατά μπήκε στο ματς ο Πανιώνιος, που μόλις στο 4’ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά από κόρνερ του Μαξίμοβιτς, ο Παπανικολάου πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Ματίγια.

Το ματς ήταν αρκετά δυνατό και νευρικό, με τις δύο ομάδες να επηρεάζονται από το σκληρό παιχνίδι και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Μετά το 20λεπτο ο Άρης άρχισε να πατάει περιοχή και στο 22’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Ιντέγε πέρασε τον Ευαγγέλου βγήκε φάτσα με τον Μαλέρμπ, αλλά η μπάλα σταμάτησε σε σώμα αμυντικού, με τον Ντιγκινί που πήρε το ριμπάουντ να στέλνει την μπάλα ψηλά.

Ο Άρης που συνέχισε να πιέζει έχασε ευκαιρία στο 33’ με το σουτ του Φετφατζίδη να φεύγει άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ιντέγε βρέθηκε μόνος στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Μαλέρμπ ενστικτωδώς είπε «όχι» στη μεγαλύτερη ευκαιρία των κίτρινων στο πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου βρήκε δίχτυα στο 37’ αλλά το γκολ του Αραμπούλι σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά την ασίστ του Μαξίμοβιτς, σε μια φάση που τραυματίστηκε σοβαρά ο Σέρβος στον αστράγαλο και αποχώρησε με το φορείο.

Στο 48’ μετά από μια...γκάφα του Μιλόγεβιτς που είχε περάσει στη θέση του τραυματία Μαξίμοβιτς στο φινάλε του πρώτου μέρους, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο παίκτης του Πανιωνίου είδε δύο κίτρινες σε δύο λεπτά με τη δεύτερη για θέατρο και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Με τον Πανιώνιο πλέον να αμύνεται μαζικά, ο Άρης πήρε μέτρα στο γήπεδο. Στο 55’ ο Φετφατζίδης έστρωσε στον Ντιγκινί εκείνος έκανε το σουτ με τον Μαλέρμπ να διώχνει και τον Ρόουζ στη συνέχεια να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Μπορεί ο Άρης να πίεζε με παίκτη παραπάνω, αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ. Στο 66’ μετά από αντεπίθεση και κακή αμυντική λειτουργία των κίτρινων, ο Κόρμπος που είχε πατήσει περιοχή, άφησε με τακουνάκι στον Άρτσε ο οποίος με με συρτό σουτ και αφού είχε αδειάσει έναν αντίπαλο του νίκησε τον Έμαν για το 1-0.

Η απάντηση για τον Άρη ήρθε στο 86’. Ο Ρόουζ τσίμπησε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα απίστευτο πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παράθυρο του Μαλέρμπ και ισοφάρισε σε 1-1. Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για την ανατροπή. Μετά από κόρνερ του Μαντσίνι ο Βέλεθ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μαλέρμπ έδιωξε δύσκολα το σουτ του Λάρσον.

Το σφυροκόπημα συνεχίστηκε, με τον Μαλέρμπ να κρατάει όρθιο τον Πανιώνιο αφού και στο 89΄στέρησε το γκολ με εντυπωσιακή επέμβαση στον Μαντσίνι. Σαν να μην έφτανε ο Μαλέρμπ, στην τελευταία φάση του ματς, ο Λάρσον πήρε την κεφαλιά στην περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Λυμπεράκης, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Οικονομίδης, Μαξίμοβιτς (41’ Μιλόγεβιτς), Άρτσε (71’ Τσιλούλης), Αραμπουλί, Παπανικολάου (83’ Ρέντζας).

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν (84’ Μανσίνι), Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (65’ Τόνσο), Ντιγκινί (78’ Λάρσον), Φετφατζίδης, Ιντέγε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News