default-image

«Διπλά» για Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ, πήρε το ντέρμπι η Ίντερ

Ποδόσφαιρο
«Διπλά» για Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ, πήρε το ντέρμπι η Ίντερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αποτελέσματα στους ομίλους 5 ως 8

Σημαντικά παιχνίδια περιελάμβανε και η χθεσινή βραδιά για την 3η αγωνιστική του Champions League, για τους ομίλους 5 ως 8.

Τα περισσότερα φαβορί πήραν τη νίκη, με τη Μπαρτσελόνα και τη Λίβερπουλ να επικρατούν εκτός έδρας κόντρα σε Σλάβια Πράγας και Γκενκ αντίστοιχα.

Η Ίντερ πήρε το ντέρμπι της βραδιάς, νικώντας 2-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ αμείωτο κράτησαν το ενδιαφέρον και τα υπόλοιπα ματς.

5ος όμιλος

Στην κορυφή του 5ου ομίλου, παρέμεινε η Νάπολι που επικράτησε 3-2 της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία με δύο γκολ του Ντρις Μέρτενς. Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη με την Σάλτσμπουργκ να ισοφαρίζει στο 73’ και τον Ινσίνιε λίγο μετά την είσοδο του στο ματς, αμέσως μετά να κάνει το 2-3 από ασίστ του Μέρτενς.

Με δύο τέρματα του 26χρονου Οξλέιντ Τσάμπερλεν (από ένα οι Μανέ και Σαλάχ), η Λίβερπουλ επικράτησε 4-1 μέσα στην έδρα της Γκενκ και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

6ος όμιλος

Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από την Πράγα, με τον Μέσι να ανοίγει το σκορ κόντρα στην Σλάβια μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ ο Μπόριλ ισοφάρισε για τους Τσέχους.

Η χαρά τους δεν κράτησε παρά μόνο επτά λεπτά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι, ο Λουίς Σουάρες κατάφερε να κοντρολάρει στον αέρα την μπάλα, έκανε το γύρισμα και ο Πίτερ Ολαΐνκα άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Οντρέι Κόλαρ για το 1-2.

Η Ίντερ υποδέχθηκε στο Μιλάνο την Ντόρτμουντ και προηγήθηκε στο 22ο λεπτό με τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Ο Αργεντινός είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ και να κάνει το 2-0, ο Μπίρκ απέκρουσε ωστόσο την εκτέλεση φάουλ του. Το έκανε ο Αντόνιο Καντρέβα στο 89ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (2-0).

7ος όμιλος

Η Μπενφίκα έπαιζε την τελευταία της ζωή, υποδεχόμενη στο Εστάδιο ντα Λουζ τη Λιόν. Οι αετοί άνοιξαν το σκορ τέσσερα λεπτά μόλις μετά την έναρξη του ματς στη Λισαβόνα χάρη σε γκολ του Ράφα Σίλβα, αλλά η Λιόν ισοφάρισε με τον Μέμφις Ντεπάι στο 70ο λεπτό του ματς.

Τελικά οι Λουζιτανοί πήραν τη νίκη με τον Πίζι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το επιπόλαιο γέμισμα του Λόπες.

Στο άλλο ματς, η Ζενίτ, η οποία αν και προηγήθηκε στη Λειψία γνώρισε την ανατροπή και την ήττα από την πρωτοπόρο γερμανική ομάδα.

8ος όμιλος

Η Λιλ υποδέχθηκε στο Σταντ Πιέρ-Μορουά τη Βαλένθια και φλέρταρε με μία ακόμη ήττα. Ο Τσέρισεβ στο 63ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τις νυχτερίδες επί γαλλικού εδάφους. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου με τον Ικονέ, με το γκολ μετρά μετά από επανεξέταση της φάσης με VAR.

Η ομάδα από τη Λιλ παραμένει ουραγός με ένα βαθμό - ο πρώτος της στη διοργάνωση - κι εκτός ρεαλιστικών σεναρίων πρόκρισης, η Βαλένθια έχει τέσσερις, ενώ στην πρώτη ισοβαθμούν ο Άγιαξ με την Τσέλσι, η οποία πέρασε από το Άμστερνταμ χάρη στο γκολ του Μπατσουαγί στο 86'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία σε κάθε όμιλο:

5ος όμιλος

Σάλτσμπουργκ-Νάπολι       2-3

Γκενκ-Λίβερπουλ                  1-4

Η βαθμολογία

1.Νάπολι                    7

2.Λίβερπουλ              6

3.Σάλτσμπουργκ       3

4.Γκενκ                        1

6ος όμιλος

Ίντερ-Ντόρτμουντ                        2-0

Σλάβια Πράγας-Μπαρτσελόνα   1-2

Η βαθμολογία

1.Μπαρτσελόνα          7

2.Ίντερ                          4

3.Ντόρτμουντ             4

4.Σλάβια Πρ.                1

7ος όμιλος

Λειψία-Ζενίτ        2-1

Μπενφίκα-Λιόν  2-1

 Η βαθμολογία

1.Λειψία                 6

2.Ζενίτ                    4

3.Λιόν                     4

4.Μπενφίκα          3

8ος όμιλος

Άγιαξ-Τσέλσι     0-1

Λιλ-Βαλένθια    1-1 

Η βαθμολογία

1.Άγιαξ                   6

2.Τσέλσι                 6

3.Βαλένθια             4

4.Λιλ                        1

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News