Έδειξε τα… δόντια του ο ΟΦΗ, παρά την ήττα 2-1 από τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Έδειξε τα… δόντια του ο ΟΦΗ, παρά την ήττα 2-1 από τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετική παρουσία στο «Καραϊσκάκη» για την ομάδα του Ηρακλείου

Ο ΟΦΗ κοίταξε στα… μάτια τον Ολυμπιακό και παρότι γνώρισε την ήττα 2-1, έχει… κέρδη από τη «μονομαχία» στο «Καραϊσκάκη».

Η ομάδα του Ηρακλείου έβαλε τη «σφραγίδα» της στο ματς της 7ης αγωνιστικής, διεκδικώντας μέχρι τέλους το θετικό αποτέλεσμα, πάντα με ανοιχτό ποδόσφαιρο και σταθερή αγωνιστική προσέγγιση.

Η εξαιρετική απόδοση κόντρα στον πρωτοπόρο της Super League 1, ήταν το ξεκάθαρο «μήνυμα» ότι ο φετινός ΟΦΗ είναι «φτιαγμένος» να παλεύει για τη νίκη σε κάθε αγώνα.

Έπαιξε στα ίσια τους Πειραιώτες και είχε τα δικά του σημαντικά διαστήματα υπεροχής, βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Σουντανί στο 10’, όμως οι Κρητικοί είχαν την «απάντηση» με το τρομερό γκολ του Ναμπί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Μάλιστα, πριν το γκολ του Άγγλου μεσοεπιθετικού, υπήρχε καθαρό πέναλτι στον Φιγκεϊρέντο, που δε δόθηκε ακόμη και μετά από συνεννόηση του διαιτητή Παπαδόπουλου με τον διαιτητή VAR, Κουμπαράκη.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν στην επανάληψη με το δοκάρι του Ναμπί και τελικά «πληρώνοντας» ένα δεύτερο λάθος σε δική τους κατοχή μπάλας, έγινε το τελικό 2-1 πάλι από τον Σουντανί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (62' λ.τ. Γκασπάρ), Παπαδόπουλος, Σεμέντο, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Λοβέρα (56' Μασούρας), Ποντένσε, Σουντανί (82' Καμαρά), Γκερέρο.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος (64' Κουτρουμπής), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί, Τσιλιανίδης (87' Βαζ), Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο (71' Μάνος).

Το "φιλμ" του αγώνα

1' Ξεκίνησε το ματς στο "Καραϊσκάκη". 

3' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Σουτ του Λοβέρα έξω από την περιοχή, ο Σωτηρίου κάνει εντυπωσιακή επέμβαση και αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι, φεύγει κόρνερ. 

5' Ο ΟΦΗ "χτίζει" επίθεση από τα άκρα, ο Μεγιάδο θα κάνει το σουτ μετά από το γύρισμα του Κοροβέση, όμως ο Σα θα μπλοκάρει σταθερά. 

11' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 1-0: Σέντρα του Ποντένσε από δεξιά, ο Σουντανί με κεφαλιά από την "καρδιά" της άμυνας κάνει το 1-0. 

15' Ο Τσιλιανίδης θα κάνει το σουτ από διαγώνια θέση, με τον Σα να μπλοκάρει τη μπάλα. 

21' Μπαλιά του Ναμπί στην "πλάτη" της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Τσιλιανίδης θα πάει για το τετ-α-τετ με τον Σα, όμως χάνει λίγο το κοντρόλ και θα τον προλάβει τελευταία στιγμή ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. 

24' Συνεργασία του Σουντανί με τον Ποντένσε, ο δεύτερος θα κάνει το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, με τον Κοροβέση να βάζει την κόντρα και παραχωρεί κόρνερ. 

32' Ο Φιγκεϊρέντο "τσιμπάει" τη μπάλα από την πάσα του Ναμπί και φαίνεται να ανατρέπεται από τον Ρούμπεν Σεμέδο μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος συμβουλεύεται το VAR και λέει "παίζεται" (χωρίς ο ίδιος να δει τη φάση), τη στιγμή που το τηλεοπτικό ριπλέι δείχνει ότι υπάρχει ανατροπή. 

37' Κίτρινη κάρτα στον Λοβέρα για το σκληρό φάουλ στον Τσιλιανίδη. 

40' Ο Ποντένσε αλλάζει τη μπάλα εντός περιοχής με τον Σουντανί, που πλασάρει από διαγώνια θέση και η μπάλα περνάει άουτ. 

42' Παράλληλη σέντρα του Γκιγιέρμε από αριστερά, από το τακουνάκι του Γκερέρο στη μικρή περιοχή, η μπάλα θα φύγει εκτός. 

44' Διαγώνιο σουτ του Ποντένσε μέσα από την περιοχή, ο Σωτηρίου μπλοκάρει σταθερά. 

45+1' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-1: Ο Μαρινάκης από δεξιά περνάει τη μπάλα στον άξονα για το Ναμπί και ο Άγγλος με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή πετυχαίνει το 1-1. Εκτέλεση με τη μία από το μεσοεπιθετικό των Κρητικών. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, στο 1-1 το ματς.

46' Σέντρα για το δεύτερο 45λεπτο.

51' Κόρνερ του Λοβέρα από δεξιά, η κεφαλιά του Τοροσίδη περνάει άουτ. 

53' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Ο Σεμέντο "πατάει" για τον Αντίλ Ναμπί, που κάνει έξυπνα το πλασέ από τα όρια της περιοχής, όμως η μπάλα χτυπά στο δοκάρι και φεύγει άουτ. 

54' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Γκερέρο να είναι τελικός αποδέκτης στη μικρή περιοχή, ο Μαρινάκης βάζει τη κόντρα και ο Σωτηρίου μπλοκάρει σταθερά. 

56' Αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Μασούρας στη θέση του Λοβέρα.

57' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 2-1: Λάθος πάσα στην άμυνα του ΟΦΗ, ο Γκερέρο περνάει τη μπάλα στην περιοχή για τον Σουντανί, που με σουτ σημειώνει το 2-1. 

61' "Πατάει" περιοχή ο Λισάντρο Σεμέντο και θα κάνει το πλασέ με το αριστερό, όμως ο Σα μπλοκάρει σταθερά. 

62' Δεύτερη αλλαγή για τους Πειραιώτες, ο Γκασπάρ αντί του Τοροσίδη (έχει ενοχλήσεις στη μέση) στο ματς. 

64' Πρώτη κίνηση από τον Γιώργο Σίμο, ο Κουτρουμπής στη θέση του Νάστου. 

66' ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΜΕ VAR: Οι γηπεδούχοι βγήκαν στον ανοιχτό χώρο και από την τελική πάσα του Μασούρα, ο Γκερέρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν, όμως με χρήση VAR το γκολ δε μέτρησε αφού υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. 

71' Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Μάνος αντί του Φιγκεϊρέντο.  

75' Σουτ του Ποντένσε εκτός εστίας.

82' Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό ο Καμαρά στη θέση του Σουντανί.

83' Καλό σουτ από τον Σεμέντο, η μπάλα στα χέρια του Σα. 

87' Κλείνει τις αλλαγές του και ο ΟΦΗ, με τον Βαζ αντί του Τσιλιανίδη. 

88' Ο Κοροβέσης θα δει την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Παπαδόπουλο. 

90' Κίτρινη κάρτα στον Αντί Ναμπί. 

93' Κίτρινη κάρτα στον Σα για καθυστέρηση. 

Τέλος του αγώνα, ήττα 2-1 για τον ΟΦΗ, αλλά εξαιρετική παρουσία από την ομάδα του Ηρακλείου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News