Νέα στοιχεία για το κλειστό γυμναστήριο του Λίντο

Αθλητισμός
Νέα στοιχεία για το κλειστό γυμναστήριο του Λίντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τωρινή διοίκηση του ΕΑΚΗ ρίχνει ευθύνες στην προηγούμενη (προεδρίας Καλουδιώτη) και εκείνη απαντάει για όλες τις ενέργειες και δράσεις της για τη στέγη και την "οριστική λύση του προβλήματος"

Το κλειστό γυμναστήριο του Λίντο είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα μια ανοικτή "πληγή" για τον κρητικό αθλητισμό. Ωστόσο σήμερα προέκυψαν νέα στοιχεία που ρίχνουν φως στο θέμα της αποκατάστασης της μόνωσης στη στέγη του γυμναστηρίου.

Με χθεσινό δελτίο Τύπου η τωρινή διοίκηση του ΕΑΚΗ έριξε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση αφού μεταξύ άλλων αναφέρει: "Καμία καθυστέρηση εργασιών για την οριστική αλλαγή της μόνωσης, η οποία χρονίζει από το 2015, δεν υφίσταται. Το ακριβώς αντίθετο. Κληρονομήσαμε από την προηγούμενη διοίκηση του ΕΑΚΗ, που προχωρούσε σε προσωρινές μονώσεις και δεν θεράπευε το ζήτημα, πρόβλημα διάβρωσης και στατικότητας της οροφής, το οποίο διαπιστώθηκε από κλιμάκιο της ΓΓΑ στις 27 Αυγούστου το οποίο έκρινε ακατάλληλο το γήπεδο προς χρήση.

Δεν είμαστε ευθυνόφοβοι, το αντίθετο μάλιστα. Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα χωρίς να στεκόμαστε στο παρελθόν. Ήδη το αντίστοιχο κονδύλι αντικατάστασης της στέγης έχει εγκριθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Οπότε, προχωράμε άμεσα στην ανάθεση του έργου και αμέσως μετά στην οριστική μόνωση".  

                                                           Η απάντηση της Καλουδιώτη

Ασφαλώς η προηγούμενη διοίκηση του ΕΑΚΗ έπρεπε να δώσει τη δική της απάντηση με τη Μαρία Καλουδιώτη να κάνει γνωστές όλες τις κινήσεις που είχαν γίνει επί προεδρίας της για το "καυτό θέμα του Λίντο" από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ παράλληλα να δίνει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως από τον Απρίλιο του 2019, με υφυπουργό Αθλητισμού τον Γιώργο Βασιλειάδη κατακυρώθηκε σε εργολάβο το έργο για την αντικατάσταση της μόνωσης της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου.

"Η προηγούμενη διοίκηση, εντοπίζοντας το πρόβλημα στο κλειστό του Λίντο από την ημέρα που ανέλαβε, προχώρησε σε διαγωνισμό από τον Γενάρη του 2016. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε σε εργολάβο, ωστόσο η διενέργεια του έργου σταμάτησε γιατί ο εργολάβος ξαφνικά ζήτησε τα διπλάσια χρήματα για την ολοκλήρωση. Έτσι έπρεπε να δώσουμε μια λύση για να βγει ο χειμώνας και ασφαλώς πιέσαμε για την ολική αποκατάσταση και την οριστική λύση. Η διοίκησή μας, μην μπορώντας να παίξει παιχνίδια εργολάβων σε βάρος χρημάτων του ελληνικού λαού, απομάκρυνε τον εργολάβο με τρόπο νόμιμο και προέβη σε δεύτερο διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση. Τα σωματεία δεν έχασαν ούτε μία μέρα προπόνησης. Διεκδικήσαμε τη χρηματοδότηση για την αλλαγή ολόκληρης της στέγης και για τη μελέτη στατικότητας. Κάτι που εξασφαλίσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τον Νοέμβριο του 2018 βγήκε από την ΓΓΑ η προκήρυξη του έργου και στις 24 Απριλίου του 2019 κατακυρώθηκε σε εργολάβο. Όσοι ισχυρίζονται λοιπόν άλλα πράγματα λένε Παραμύθια της Χαλιμάς"!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News