Γ’ Εθνική: Ο κρητικός όμιλος των ντέρμπι

Ποδόσφαιρο
Γ’ Εθνική: Ο κρητικός όμιλος των ντέρμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιχνίδια με τεράστιο ενδιαφέρον κάθε Κυριακή

Το σχέδιο για τον κρητικό όμιλο των εννέα ομάδων συνάντησε στο ξεκίνημα της σεζόν όχι μόνο υποστηρικτές αλλά και αμφισβήτηση από κάποιους επικριτές.

Ουδείς όμως μπορεί να αμφισβητήσει ότι το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν είναι συναρπαστικό και το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής κρίνονται στην κόψη του ξυραφιού.

Αναμφίβολα είναι το πρωτάθλημα των ντέρμπι! Άλλωστε στα περισσότερα παιχνίδια κυριαρχεί και το τοπικό στοιχείο, συναρπάζοντας τον φίλαθλο κόσμο που βρίσκεται κάθε Κυριακή στα γήπεδα.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές οι ομάδες που βαθμολογικά ξεχωρίζουν είναι η Επισκοπή και ο Ηρόδοτος, έχοντας χτίσει μια μικρή διαφορά από τις υπόλοιπες.

Η Επισκοπή είναι πρώτη με 10 βαθμούς, έχει πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» στο Ατσαλένιο, δύο δύσκολες νίκες με Ρεθυμνιακό και ΑΟΑΝ αλλά μετράει και μια απώλεια με τον Πανακρωτηριακό. Έχει ένα παιχνίδι παραπάνω από τον Ηρόδοτο, με την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού να έχει τρεις νίκες και να έχει κάνει και το ρεπό της. Ο Ηρόδοτος έχει αποτελεσματικότητα, βάθος στο ρόστερ του και προβάλει ως μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσει τον τίτλο, μαζί με τους Ρεθυμνιώτες που εξαρχής έχουν θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα.

Την τετράδα κλείνουν λίγο πιο πίσω ο Γιούχτας και ο ΠΟΑ έχοντας από πέντε βαθμούς και προέρχονται από μία μεταξύ τους ισόπαλη αναμέτρηση με πολλές συγκινήσεις στις Αρχάνες. Ο Γιούχτας έχει κάνει το ρεπό του και είναι αήττητος με μία νίκη επί του ΑΟΑΝ και δύο ισοπαλίες εντός έδρας με Πόρο και ΠΟΑ. Οι Ατσαλενιώτες έχασαν στην πρεμιέρα από την Επισκοπή και από εκεί και πέρα έχουν μία νίκη εντός έδρας με τον Πανακρωτηριακό και δύο ισοπαλίες στα εκτός έδρας ντέρμπι με Πόρο και ΠΟΑ. Βασιζόμενες στην εμπειρία τους, Γιούχτας και ΠΟΑ δείχνουν ότι θα έχουν το προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων ομάδων για να βρεθούν στην τετράδα των πλέι οφ.

Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες της βαθμολογίας (Πανακρωτηριακός, Ρεθυμνιακός, ΑΟΑΝ, ΣΥΝΚΑ και Πόρος) έχουν δείξει μαχητικότητα στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους, έχουν πάρει όλοι σημαντικά αποτελέσματα αλλά έχουν υποστεί και βαθμολογικές απώλειες, δείγμα ότι τους λείπει η σταθερότητα και δεν έχουν αποκτήσει ακόμα τα χαρακτηριστικά για να κάνουν το ξεπέταγμα.

Οι μεταξύ τους διαφορές δεν είναι μεγάλες και είναι ικανές για το καλύτερο, φτάνει να βρουν συνέπεια στο παιχνίδι τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News