Αθλητισμός

Στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης και ο Σύλλογος Αθλούμενων Νεφροπαθών

Μηνύματα ζωής και αθλητισμού στο Αρκαλοχώρι

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Αρκαλοχώρι, ήταν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Σύλλογοι και αθλητές έστειλαν μηνύματα ζωής, δίνοντας το παράδειγμα με τον δυναμικό τρόπο.

Μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Αθλούμενων Νεφροπαθών που έτρεξε στον 5ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης για τη δωρεά οργάνων.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεκάδες φίλοι μας, με πίστη στην αξία της Ζωής στάθηκαν δίπλα μας στην εκκίνηση. Η αγωνία μας ήταν να τερματίσουμε. Και το καταφέραμε όλοι μας! Μικροί (ακόμα και μερικών μηνών!) και μεγάλοι, αθλητές αλλά και άνθρωποι που έκαναν επίκυψη τελευταία φορά στη Τρίτη λυκείου (!), με τα διακριτικά του συλλόγου μας στο στήθος και κυρίως με το μυαλό στους χιλιάδες συνανθρώπους μας που είναι στις λίστες για μεταμόσχευση και περνούν τη ζωή τους περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο, έτρεξαν στη πλειοψηφία τους στη διαδρομή των 5χλμ.

Η εμπειρία ήταν μοναδική!

Κοντά μας ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που επισκέφτηκε το περίπτερο της ομάδας μας, ενημερώθηκε και άκουσε με προσοχή τους αθλητές και τα μέλη του Δ.Σ. για τα ζητήματα του χώρου μας. Εκφράστηκε με τα θερμότερα λόγια για τις δράσεις του Σ.Α.Ν. και είναι δίπλα μας να συνεργαστούμε και να βρούμε λύση στις όποιες δυσκολίες προκύψουν.

Επίσης, ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, οι μαραθωνοδρόμοι Γιάννης Ζερβάκης και Νικόλας Αρμένης, οι αθλητές του Σ.Α.Ν. Μάριος Μαρκόπουλος, Ιωάννης Μανίκας, Μπενάρντ Πρίφτι, Ιωάννης Αποστολάκης, Κατερίνα Πρατσινάκη, Ρουσσέτος Δρόσος και ο προπονητής στίβου Αντώνης Καλπουζάνης.

Ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας για όλους μας, η επίσκεψη μιας μητέρας που δώρισε τα όργανα του γιου της, όταν αυτός κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός, ενώ νοσηλευόταν σε Μ.Ε.Θ.

Η εμπειρία ήταν μοναδική!

Η φιλοξενία των διοργανωτών υποδειγματική και τους ευχαριστούμε πολύ! Όπως ευχαριστούμε από καρδιάς όσους στήριξαν τη συμμετοχή μας. Το Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης "Mesogeios", την Nephron, τον φούρνο Επιούσιο, το Οινοποιείο Δουλουφάκη, την Κωνσταντίνα Χριστάκη και τους εθελοντές μας που είναι πάντα κοντά μας.

Όλοι εμείς, η ομάδα του Συλλόγου Αθλούμενων Νεφροπαθών ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες δράσεις μας, με την ευχή και την ελπίδα η ενημέρωση για τη Δωρεά Οργάνων να φτάσει σε κάθε σπίτι και κάθε μέρα που περνά οι λίστες αναμονής για μεταμόσχευση να μικραίνουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια