Χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνας πάλης η Ιωάννα Δεσκουλίδου

Αθλητισμός
Χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνας πάλης η Ιωάννα Δεσκουλίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 13χρονος Βαβίλης πήρε την 4η θέση στην κατηγορία του

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε η πρωταθλήτρια του Α.Σ. «ΠΑΛ.ΕΥ.Ε», Ιωάννα Δεσκουλίδου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Πάλης 2019.

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην κατηγορία 65 κ. Κορασίδων κατέφερε μια σημαντική διάκριση, όμως και ο 13χρονος Στέφανος Βαβίλης, που κατετάγη 4ος στην κατηγορία των 14-15 χρονών. Μάλιστα, «άγγιξε» μετάλλιο αφού έφτασε στον μικρό τελικό, μετά από εντυπωσιακή νίκη (9-0 και πτώση) επί του Σέρβου αντιπάλου του.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του Α.Σ. «ΠΑΛ.ΕΥ.Ε.» Παράσχος Δεσκουλίδης, τόνισε μετά τους αγώνες που έγιναν στη Βουλγαρία: «Εξαιρετική εμφάνιση είχαν και οι δύο αθλητές μας και σημαντική η επιτυχία τους σ’ ένα εντυπωσιακά αναβαθμισμένο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, με βαθμό δυσκολίας ιδιαίτερα υψηλό.

Η κόρη μου η Ιωάννα Δεσκουλίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία, καταβάλλοντας με πτώση στον πρώτο γύρο τις αντιπάλους της.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, αφού αυτά τα δύο παιδιά -η Ιωάννα Δεσκουλίδου και ο Στέφανος Βαβίλης- αλλά και ο Γιάννης Μιχελάκης που δεν έλαβε τελικά μέρος παρά το ότι είχε προκριθεί, καθώς και 7-8 ακόμα αθλητές του ΠΑΛ.ΕΥ.Ε. που ακολουθούν τα ίδια βήματα, δουλεύοντας συστηματικά και στοχευμένα, μας δίνουν δύναμη να «παλεύουμε», παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ κι όλους τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της χώρας μας, είτε διακρίθηκαν και ήταν αρκετά τα παιδιά αυτά, είτε όχι, καθώς και τους συναδέρφους προπονητές.

Το άθλημα μας, η Ολυμπιακή Πάλη, διαγράφει ανοδική πορεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News