Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Οι γηραιότεροι συμμετέχοντες στέλνουν το «μήνυμα»!

Αθλητισμός
Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Οι γηραιότεροι συμμετέχοντες στέλνουν το «μήνυμα»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 80 τους χρόνια έτρεξαν στον αγώνα 5 χιλιομέτρων

Τι κι αν έχουν περάσει τη δεκαετία των 80; Η καρδιά τους όχι μόνο το λέει, αλλά είναι και ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, ξεπερνώντας με τις επιδόσεις τους αρκετούς νεότερούς τους.

Ο λόγος για τους κ.κ. Βασίλη Ανδρουλάκη και Κωνσταντίνο Νικολάου, που συμμετείχαν χθες στον αγώνα των 5 χλμ.

«Έρχομαι ανελλιπώς στον Ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου. Έχω κάνει και τα 21 χλμ., όμως αυτή τη φορά ήταν να τρέξω με τα εγγόνια μου... Τρέχω 66 χρόνια, από τότε που ήμουν μαθητής στο Καπετανάκειο. Ήμουν αθλητής στον ΟΦΗ, τώρα στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων, ενώ είμαι και μέλος της Εθνικής Βετεράνων...», επισήμανε ο 83χρονος κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Στέλνω μήνυμα στις νέες γενιές ότι, αφού μπορώ εγώ, μπορούν όλοι... Για μένα ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, είναι αυτό που με κρατάει. Έχω κάνει και δύο αγώνες την ίδια ημέρα! Δεν κάνω συχνά ιατρικές εξετάσεις, αφού ο κάθε αγώνας για μένα είναι ένα τεστ ότι όλο το σώμα μου είναι σε άριστη κατάσταση».

Ο κ. Νικολάου, από την άλλη, που είναι 84 ετών, σημείωσε: «Εγώ είμαι αθλητής του Ορειβατικού και Ποδηλατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου. Είμαι ο μεγαλύτερος αθλητής της Κρήτης. Παρότι έχω κάνει μπάι πας, δε δυσκολεύτηκα στη διαδρομή. Με βοηθάει ο αθλητισμός... Πηγαίνω με το ποδήλατο από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News