Αθλητισμός

«Άθληση καθ΄ οδόν» αύριο το πρωί στο κέντρο της πόλης

Με αφορμή την «6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019»…

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, εναρμονισμένη στην «6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού2019» διοργανώνουν αύριο οι Δομές Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού των ΔΠΕ και ΔΔΕ Ηρακλείου.

Η εκδήλωση έχει θέμα: « Άθληση καθ΄οδόν» και θα λάβει χώρα αύριο το πρωί μετά τις 11:00 στις πλατείες Ελευθερίας- Ελ. Βενιζέλου(Λιοντάρια) και στην οδό Δικαιοσύνης ενώ θα συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών-τριών από σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του κέντρου του Ηρακλείου ( 1ο Γυμνάσιο –Λύκειο, 3ο ΓΕΛ , 6ο -44ο ΔΣ, 8ο ΔΣ και 24ο ΔΣ) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :
11:00π.μ.: Συγκέντρωση μαθητών στην Πλατεία Ελευθερίας, 11:15π.μ. : Επίδειξη Πάλης από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Δεσκουλίδη Παράσχο, 11:30π.μ. :Αναχώρηση μαθητών μέσω της Οδού Δικαιοσύνης , αθλούμενοι καθ΄οδόν , για την Πλατεία Λιονταριών, 12:00 :Χαιρετισμοί, 12:15μ.μ : Παραδοσιακοί χοροί με συμμετοχή των σχολείων και παρευρισκομένων γύρω από την Κρήνη Μοροζίνι, 12:45μ.μ .:Λήξη εκδήλωσης .
Στόχοι της εκδήλωσης είναι να κινητοποιηθεί και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία σχετικά με το κεντρικό θέμα του εορτασμού: «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» , αναδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση της Φυσικής Αγωγής, του Σχολικού Αθλητισμού και της Φυσικής Δραστηριότητας με την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής των μαθητών –τριών .
Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων σε αθλητικές δραστηριότητες χωρίς το άγχος της νίκης . Να επισημάνει το ρόλο της Φυσικής Αγωγής και του Σχολικού αθλητισμού στην ολόπλευρη και ισόρροπη σωματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών-τριών .
Να πολλαπλασιάσει το μήνυμα της Ευρωπαϊκής ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ( αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #Be active) για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των ευρωπαίων πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση ή κοινωνική αφετηρία για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Με ανακοίνωση τους, οι υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού κ.κ. Γιάννης Νηστικάκης και Γιάννης Δημόπουλος, ευχαριστούν τα όμορα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής , που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή για συμμετοχή στην εκδήλωση , παρά τα στενά χρονικά περιθώρια και εύχονται σε όλα τα σχολεία καλή επιτυχία στις δράσεις εορτασμού της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια