Οι εκπρόσωποι της Κρήτης στο Παγκόσμιο θέλουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους…

Αθλητισμός
Οι εκπρόσωποι της Κρήτης στο Παγκόσμιο θέλουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δηλώνουν Βασιλείου, Αναστασάκης και Φραντζεσκάκης λίγο πριν την αναχώρηση για Ντόχα...

Πανέτοιμη για την Ντόχα είναι η ελληνική αποστολή που εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόμσιο Πρωτάθλημα Στίβου που ξεκινάει την Παρασκευή. Μεταξύ των 16 μελών της είναι και τρεις κρητικοί. Η ηρακλειώτισσα Ειρήνη Βασιλείου που θα συμμετάσχει στα 400μ. και οι Χανιώτες σφυροβόλοι Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Η φετινή χρονιά ήταν εξαρχής δεδομένο πως θα έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας, καθώς αθλητές και αθλήτριες έπρεπε να διαχειριστούν σωστά τη μακρά και επίπονη θερινή σεζόν.

Η Ειρήνη Βασιλείου ανήκει στην κατηγορία αυτών, που μπόρεσαν να κρατηθούν στο πρώτο μισό της σεζόν και την κατάλληλη στιγμή να φτάσουν στις επιθυμητές επιδόσεις. Η αθλήτρια του Άρη Βισκαδουράκη έπιασε το όριο για τη διοργάνωση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα πετυχαίνοντας παράλληλα ατομικό ρεκόρ (51.75), ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ξεπεράσει τον εαυτό της και στα 200 μέτρα. Η Βασιλείου θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - έκανε ντεμπούτο το 2017 - και θα επιδιώξει μια εμφάνιση ανάλογη της πρώτης, όπου είχε φτάσει στον ημιτελικό της απόστασης.

Το πρόγραμμα της αθλήτριας μας: 400 μ. Γυναικών Δευτέρα (30/9) προκριματικός 18.20

Ο Μιχάλης Αναστασάκης προέρχεται από μια εξαιρετικά σταθερή χρονιά στη διάρκεια της οποίας κατάφερε να πετύχει 76,63 μ., ωστόσο το σημαντικότερο για εκείνον είναι πως μπόρεσε να είναι σταθερά σε επιδόσεις πάνω από τα 75,00 μέτρα. Ο τέταρτος το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και ένατος το 2018 στο Βερολίνο έχει πια την εμπειρία και την ωριμότητα να κυνηγήσει την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=lQGMKviTYiY?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Αντίθετα με τον Αναστασάκη, ο έφηβος Χρήστος Φραντζεσκάκης έχει ήδη εκπληρώσει τους βασικούς του στόχους στη σεζόν και στη Ντόχα θα επιδιώξει να "μαζέψει" εμπειρία και εικόνες για τη συνέχεια. Ο δεύτερος πρωταθλητής Ευρώπης Κ20 έχει πετύχει φέτος 76,76 μέτρα. Η πρόκληση της εκπροσώπησης της χώρας μας και μαζί η διεκδίκηση της πρόκρισης στον τελικό της σφυροβολίας είναι ο μεγάλος στόχος της Σταματίας Σκαρβέλη, στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 71,33 μ., επίδοση που αν επαναλάβει στη Ντόχα θα της δώσει όχι μόνο την πρόκριση στον τελικό, αλλά και ένα καλό πλασάρισμα.

Το πρόγραμμα των αθλητών: Σφυροβολία (Α): 1/10 16.30 και 18.00 προκριματικά γκρουπ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News