Αθλητισμός

Έλληνας παραολυμπιονίκης πουλά τα μετάλλια του για να εγχειριστεί

Η πολιτεία τι κάνει σε μια τέτοια περίπτωση;

Θλίψη, πικρία, αγανάκτηση, απογοήτευση! Είναι μερικά από τα συναισθήματα που νιώθει κάποιος βλέποντας την ανάρτηση του Μανώλη Στεφανουδάκη σε προσωπική του ιστοσελίδα για τον φίλο και συναθλητή του Παύλο Μάμαλο.

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας, που έχει χαρίσει στην χώρα μας σπουδαίες διακρίσεις και μετάλλια σε τρεις συνεχόμενες Παραολυμπιάδες, στο Πεκίνο το 2008 (ασημένιο), στο Λονδίνο το 2012 (χάλκινο) και στο Ρίο το 2016 (χρυσό) αναγκάζεται να πουλήσει τα μετάλλια του για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση!

Στην Ελλάδα του 2019 είναι τραγικό να συμβαίνει αυτό… Ένας πρωταθλητής που έχει υπηρετήσει το εθνόσημο με περίσσια δύναμη και αυταπάρνηση, να αναγκάζεται να πουλήσει ένα κομμάτι της ανεκτίμητης -συναισθηματικής κυρίως- περιουσίας του για να καλύψει τις ιατρικές του ανάγκες! Να βγάζει σε δημόσια πλειοδοσία αντικείμενα τεράστιας προσωπικής αξίας, που αντιπροσωπεύουν την επιβράβευση ακατάπαυστης προσπάθειας χρόνων, χωρίς να συγκινούνται οι αρμόδιοι.

«Έτσι είναι. Όταν φτάνεις στο αεροδρόμιο, όταν σε καλούνε στο προεδρικό μέγαρο, όταν σε καλούνε στη Βουλή και για τον κάθε επικεφαλής κόμματος είσαι ο ήρωας του… Και να βγάλω μια φωτογραφία δίπλα σου, και να ποστάρουμε στο κάθε site, για να πούμε ότι είμαι δίπλα σου και σε στηρίζουμε και όταν έρθει η δύσκολη στιγμή όπως τώρα του Παύλου δε σε γνωρίζει κανείς. Ελλάδα το μεγαλείο σου!», έγραψε ο Μανώλης Στεφανουδάκης σκιαγραφώντας την πραγματική διάσταση του πράγματος!

Ο Παύλος Μάμαλος έχει κάνει το ελληνικό κοινό να ριγήσει με την δύναμη της ψυχής του, το πείσμα του και τις εντυπωσιακές παρουσίες του στις τελευταίες Παραολυμπιάδες. Έχει αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση με το ήθος και το σθένος του για τα νέα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία.

Η πολιτεία σε μια τέτοια περίπτωση τι κάνει; Ο κ. Κικίλιας έχει δείξει τα αντανακλαστικά του στις κοινωνικά ευαίσθητές ομάδες και είναι αναγκαίο να το πράξει και αυτή τη στιγμή. Η στήριξη του πρωταθλητή μας είναι χρέος όλων μας. Είναι θέμα πολιτισμού και παιδείας σε μία κοινωνία στην οποία έχουν κλονιστεί τα ήθη και οι αξίες μας!

Σχόλια