"Θανατηφόρες" ατάκες Αυγενάκη και ταχείες κινήσεις για βία και στημένα

Απόψεις
"Θανατηφόρες" ατάκες Αυγενάκη και ταχείες κινήσεις για βία και στημένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασιλακόπουλος και οι ηγεσίες των «αιωνίων» την… άκουσαν καλά! – Τα μέτρα για τη βία και τα στημένα, θέματα που τρέχουν με επιτροπή από τον υφυπουργό, αλλά ας κοιτάξει πρώτα την θεσμική κακομοιριά των Αρχών

Πιο αιχμές δεν γίνονται, από αυτές που χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών, της ετήσιας σύσκεψης της ευρωλίγκας (θέμα η «ασφάλεια γηπέδων και πρόληψη - αντιμετώπιση της βίας»), εν όψει της έναρξης των διεθνών αγωνιστικών διοργανώσεων.

Άμεσοι αποδέκτες ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά και οι παράγοντες των "αιωνίων" προς τους οποίους έκανε συστάσεις για το σεβασμό των θεσμών.

Ναι μεν η κριτική του υφυπουργού  για την ΕΟΚ είχε επίκεντρο την παρουσία της  Ελλάδας στο παγκόσμιο κύπελλο. «...μπορεί να μην πέτυχε να προκριθεί στην οκτάδα  και να μας στεναχώρησε, ωστόσο, προσβλέπουμε σε καλύτερο μέλλον της", αλλά ήταν λάβα στην κατάληξή της, αναφέροντας: "Με ανανεωμένο διοικητικό πνεύμα»!

Όσον αφορά τους παράγοντες των Παναθηναϊκού (Γιαννακόπουλος) και Ολυμπιακού (Αγγελόπουλοι) τι πιο δυνατό, από τη φράση "... μην πυροβολείτε τα πόδια σας»!

 “Οι Εθνικές μας ομάδες σ’ όλα τα αθλήματα είναι εκείνες που θέλουμε να φροντίσουμε και να αναπτύξουμε. Η Εθνική μπάσκετ, η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων, μπορεί να μην πέτυχε να προκριθεί πρόσφατα στην 8άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να μας στεναχώρησε, ωστόσο, προσβλέπουμε σε καλύτερο μέλλον της. Με ανανεωμένο διοικητικό πνεύμα. Εύχομαι, επίσης, μέσα από διάλογο και καλή θέληση και η Ευρωλίγκα να διευκολύνει την πορεία ώστε να εξαλειφθούν σταδιακά όλα τα προβλήματα με τα «παράθυρα» της FIBA, την δυσκολία των παικτών να αγωνιστούν κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν με τα εθνικά χρώματα”, ειπε μεταξύ άλλων ο αεικίνητος υφυπουργός..

Βία - Στημένα σε Διακυβερνητική "Επιτροπή καθοδήγησης" για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη συνδρομή FIFA/UEFA

-Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ηγεσία συστήνει επιτροπές για τη βία στα γήπεδα. Σημασία έχουν οι πράξεις που μπορούμε να περιμένουμε από τη νέα που συστήνεται τώρα.

-Αλλά βλέποντας πάλι τους ξένους ως πατρόνες δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά, με την πικρή και δαπανηρή εμπειρία του ξένου διευθυντηρίου στην ΕΠΟ. Έτσι δεν είναι κύριε Ζόραν Λάκοβιτς; Ελπίζουμε έστω, ότι, ο σύμβουλος ασφαλείας της UEFA στα γήπεδα Μαρκ Τίμερ και ο διευθυντής του τομέα της ακεραιότητας της FIFA Νίκολας Ραουντέσκι, που δεν θα βρίσκονται μόνιμα στην Ελλάδα, να προσφέρουν κάτι.

-Σε μια ΕΠΟ αμφισβητούμενη, με επιτρόπους της χλιδής και της καλοπέρασης όπως τους ζούμε ως τώρα, με παράγοντες ΠΑΕ που «ξεκατινιάζονται» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με διοικήσεις με μέλη που προέρχονται από χειραγωγημένες εκλογές και με μέγιστο κριτήριο αποφάσεων την εξυπηρέτηση του «πόλου» με το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο και τόσα άλλα στρεβλά, τότε μια από τα ίδια…

- Ένα δεν έχουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν οι ηγεσίες. Ότι το πρόβλημα έχει μεγάλη σχέση με την κακοποιημένη θεσμική λειτουργία των οργάνων. Αν δεν φτιαχτεί αυτό, τα άλλα πάνε περίπατο....

-Ο Λευτέρης Αυγενάκης  πάντως γνωστοποίησε πως ο νέος αθλητικός νόμος -βασικό κομμάτι του οποίου αποτελεί η αντιμετώπιση της βίας και των ύποπτων χειραγώγησης αγώνων- θα πάει για ψήφιση στη βουλή ως τον Ιανουάριο. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης υπήρξε κοινή αποδοχή, πως ο νόμος 2725/1999 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) χρειάζεται επικαιροποίηση και βελτιώσεις.

Σύσταση επιτροπής για θέματα ασφάλειας, ποιότητας της διαιτησίας εγκυρότητα

-Οι ανακοινώσεις: Στη σύσταση επιτροπής για τη βία και τα στημένα, που μεταξύ άλλων, θα εξετάσει τον αθλητικό νόμο 2725/1999 και θα προτείνει αλλαγές προχωρεί το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με ΕΠΟ, FIFA, UEFA, Super League 1 και 2, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι.

Στην επιτροπή θα μετέχουν ο σύμβουλος ασφαλείας της UEFA στα γήπεδα Μαρκ Τίμερ και ο διευθυντής του τομέα της ακεραιότητας της FIFA Νίκολας Ραουντέσκι, οι "κορυφαίοι στους τομείς τους", όπως τους αποκάλεσε ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της FIFA Ζόραν Λάκοβιτς, συμπληρώνοντας ότι δεν θα βρίσκονται μόνιμα στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε μετά από τη σύσκεψη πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο με ένα συγκεκριμένο και αποτελεσματικό πλάνο.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της UEFA και όλα τα στελέχη που βρέθηκαν εδώ έπειτα από πρόσκλησή μας. Συζητήσαμε τη σύσταση μίας επιτροπής για θέματα ασφάλειας, ποιότητας της διαιτησίας εγκυρότητας.

Χτίζεται εμπιστοσύνη και η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αλλάξει πολλά και να αναβαθμίσει τον αθλητισμό. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, συνεργαζόμενοι με στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά τα αντικείμενα.

Ελπίζουμε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τέλη Δεκέμβρη ή αρχές του έτους, να φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αθλητικό νόμο γι' αυτά τα θέματα. Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτά τα προβλήματα και να αλλάξουμε έναν γερασμένο νόμο. Υπάρχουν πολλά ζητήματα και πρέπει να λυθούν.

Σε αυτή την προσπάθεια συναρμόδια Υπουργεία συμμετέχουν ενεργότατα. Με το υπουργείο Εσωτερικών έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία, έχει ήδη δημιουργεί "κουμπαράς" για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και έχουμε ήδη ετοιμάσει σχέδιο νόμου όπου μένει να αποφασιστεί και θα περιέχει τη σύμβαση για τα στημένα παιχνίδια και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας.

Για όλα αυτά έχουμε συζητήσει και με την ΕΠΟ και με τους προέδρους των ΠΑΕ και με τη Super League 1,2. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια το VAR να λειτουργήσει σωστά, να υπάρχει σωστή εφαρμογή στη χώρα μας και έτσι θα περιορίσουμε ψυθίρους και αμφισβητήσεις που συμβάλλουν σε ένα τοπίο βίας.

Πολύ σύντομα θα γίνει μία σύσκεψη κλειστή μόνο με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και μετά από αυτή θα έχουν μειωθεί όλα αυτά που αν δεν γίνει αυτή η συζήτηση θα παραμένουν στην ατμόσφαιρα. Θέλουμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο ποιοτικότερο.

Αυτή η ομάδα εργασίας που θα συσταθεί θα προσφέρει πολλά και θα βελτιώσει πολύ την κατάσταση".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News