Φτάνει η ώρα της αλήθειας για την Εθνική…

Μπάσκετ
Φτάνει η ώρα της αλήθειας για την Εθνική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης από μόνος του δεν φτάνει…

Η ώρα της αλήθειας φτάνει για την Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών που θα πρέπει να κερδίσει αύριο το πρωί (11:30) την Τσεχία με +12 για να συνεχίσει να είναι παρούσα στο Παγκόσμιο της Κίνας.

Είναι σίγουρο ότι η αποστολή του Σκουρτόπουλου και των παικτών του είναι δύσκολη, όχι όμως και ακατόρθωτη. Εκείνο που φαίνεται να λείπει από την ομάδα είναι κυρίως η αυτοπεποίθηση. Δεν πιστεύει όσο πρέπει στις δυνατότητες της, στις οποίες πίστεψαν αρκετοί πριν την έναρξη του τουρνουά, χρίζοντας την άλλωστε ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο…

Με την εξέλιξη του τουρνουά τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν και η Εθνική στα μάτια του κοινού της, έχασε ως ένα βαθμό την αξιοπιστία της. Δεν έδειξε τόλμη και εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Καλείται λοιπόν να αποδείξει αύριο ότι μπορεί να έχει θέση στην 8άδα του Παγκοσμίου.

Ο Γιάννης από μόνος του δεν φτάνει! Χρειάζεται η ομάδα περισσότερες βοήθειες από παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Καλάθης που βρίσκονται στην ελίτ της θέσης τους στην Euroleague.

Γιατί μπορεί η Τσεχία να μην είναι καμία υπερομάδα, είναι όμως μία «σταθερή» ομάδα που δεν είναι εύκολο να την κερδίσεις με 12 πόντους. Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το κίνητρο για τους Τσέχους είναι τεράστιο αφού βρίσκονται …40 λεπτά μακριά από τη μεγαλύτερη επιτυχία του τσέχικου μπάσκετ. Η καλύτερη θέση που έχουν πάρει είναι η 7η πριν από 17 χρόνια.

Το στοίχημα είναι δύσκολο όμως μπορεί να κερδηθεί…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News