Το σημάδι από τις «μίξεις» και το… αντίδωρο ΟΦΗ δια χειρός Ναμπί

Απόψεις
Το σημάδι από τις «μίξεις» και το… αντίδωρο ΟΦΗ δια χειρός Ναμπί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως κατάντησαν την εθνική μας οι άρχοντες της ΕΠΟ - Προσδοκίες για πράξεις μετά τις απανωτές συναντήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

-Η ικανοποίηση από τα τεστ του ΟΦΗ με τον Πλατανιά, έχει ουσία. Οι ρυθμοί της ομάδας ήταν σε ανεβασμένο επίπεδο και με τη μίξη παικτών που αγωνίστηκαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και παικτών που δεν είχαν λεπτά συμμετοχής στα επίσημα ματς.

Οι συνδυασμοί και η κυκλοφορία στο ματς του Σαββάτου ήταν καλό σημάδι για την τεχνική ηγεσία, όσο κι αν τους αυξάνει το… δημιουργικό τους πονοκέφαλο.

Οι δείκτες πάντως για το συνολικό αποτέλεσμα τη δουλειάς που έχει επιτελεσθεί από την προετοιμασία και μετά, εύλογα μπορεί να σηκωθούν περισσότερο μετά από λίγες εβδομάδες. Πρόκειται για ενδείξεις που έρχονται αυτομάτως στο μυαλό του θεατή…

-Φτάσαμε στο έσχατο σημείο να μιλάμε για νέο ξεκίνημα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου την έκτη αγωνιστική των προκριματικών στο Euro 2020, με ανταγωνιστή αντίπαλο Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ.

Αυτή η ΕΠΟ δεν μπορεί να καμαρώνει για τίποτε. Το ξέπλυμα της εξυγίανσης, αρκεί για να το υποστηρίξεις. Βλέποντας όμως το χάλι της εθνικής ομάδας, το πράγμα γίνεται τραγικότερο, αφού το σημάδι ήταν κάκιστο, όταν η ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσεις ούτε στο ντεμπούτο  Τζον Φαν’τ Σιπ. Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει τσίπα ενδιαφέροντος, αφού αποδεδειγμένα, δεν διαθέτει όραμα, παρά μόνο ποιος είναι ποιου...

-Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με πρόσωπα και φορείς από τον κόσμο των σπορ, γεννούν πολλές προσδοκίες περιμένοντας την πρακτική τους έκφραση από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, που μπορούν να τις χρίσουν αποδοτικές.

Ως τώρα η πιο απτή απόφασή του αφορά την έγκριση 3.824 τμημάτων γενικών προγραμμάτων Άθλησης για Όλους και 672 τμήματα για ειδικές ομάδες - στόχους.

Το καμαρωτό έχει να κάνει ότι "για πρώτη φορά, έπειτα από αρκετά χρόνια, τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους ξεκινούν έγκαιρα, με διάρκεια υλοποίησης 28 εβδομάδων και όχι καθυστερημένα, με μειωμένη χρονική διάρκεια».

-Η ήττα (2-4) της Γερμανίας από την Ολλανδία στα προκριματικά του Euro 2020 έφερε στο στόχαστρο τον Γιοακίμ Λεβ. («Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών δεν νιώθει καλά με το νέο τρόπο παιχνιδιού που έχει υιοθετήσει ο Λεβ με τις αντεπιθέσεις και τις κάθετες πάσες», επιμένουν τα ρεπορτάζ των Γερμανών)

-Επέστρεψε! Ο Νεϊμάρ πέτυχε το πρώτο του γκολ για τη Βραζιλία από τον Νοέμβριο του 2018.

--Α, ρε Γιάννη που έχεις μπλέξει… (Ο τίτλος που σταματάς και υποκλίνεσαι για την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ)

-«Οι αριθμοί καριέρας του Βαγγέλη Μάντζιου στις εθνικές κατηγορίες (305 συμμετοχές μς 92 γκολ), εντός και εκτός συνόρων, παραπέμπουν σε ποδοσφαιρικό μυθιστόρημα. Η επιτομή του σέντερ φορ. Ολοκληρωμένος, κατέχει όλο το ρεπερτόριο των κινήσεων που απαιτεί η θέση του κεντρικού κυνηγού και όχι μόνο».(Υμνολόγιο του Λεβαδειακού, με αφορμή την αγωνιστική του επιστροφή. Στον ΟΦΗ περίοδος 2001-12, σε 22 συμμετοχές πέτυχε 7 γκολ)

Κάθε υπόσχεση είναι χρέος

Δείτε: Το ξεχωριστό δώρο του ΟΦΗ στον φίλαθλο που έγινε viral

Κάθε υπόσχεση είναι χρέος, λέει η λαϊκή σοφία και όσοι το τηρούν αξίζουν διπλά την επιβράβευση.

Όπως τώρα ο ΟΦΗ με τον Αντίλ Ναμπί που έκαναν πράξη αυτό που υποσχέθηκαν μετά το κρίσιμο μπαράζ με τον Πλατανιά στο νεαρό φίλαθλο της κερκίδας, που συνελήφθη από την κάμερα να κάνει τον σταυρό του προσευχόμενος με πίστη στο Θεό, δευτερόλεπτα πριν τη εκτέλεση φάουλ του Αγγλοπακιστανού άσου στην εκπνοή του αγώνα, να μπει το γκολ και να μείνει ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Ναμπί σκόραρε και ο ΟΦΗ παρέμεινε στη Super League. Συγκινημένοι όλοι εκείνο το βράδυ της 22ας Μαίου, είχαν δηλώσει από την ΠΑΕ ΟΦΗ, ότι θα βρουν αυτό το παιδί και θα το ευχαριστήσουν! Η υπόσχεσή τους, τηρήθηκε στο έπακρον.

Ο νεαρός φίλαθλος της συγκλονιστικής βραδιάς ήταν ο Αντώνης Μπουμάκης, και η ΠΑΕ ΟΦΗ του πρόσφερε δώρο ένα εισιτήριο διαρκείας, προκειμένου να ζήσει από κοντά όλες τις εντός έδρας στιγμές της αγαπημένης του ομάδας και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Φυσικά το δώρο, ο Αντώνης Μπουμάκης το πήρε από το χέρι του χρυσού σκόρερ Αντίλ Ναμπί που όπως είπε, περιμένει τις προσευχές του Αντώνη σε κάθε ματς που ακολουθεί για περισσότερη τύχη για νίκες στην μεγάλη κρητική ομάδα.  «Εγώ το πίστευα ότι θα το βάλει…» δήλωσε ο νεαρός φίλος του ΟΦΗ μεταφέροντας την ακλόνητη πίστη της κρίσιμης στιγμής!

«Η πίστη είναι η δύναμη της ζωής» σε μια ακόμη επιβεβαίωση της φράσης που έμεινε από τα κείμενα του Ρώσου συγγραφέα Λέοντος Τολστόι… Η έκβαση εκείνου του αγώνα, άλλωστε, ανέδειξε την κοινή πεποίθηση, ότι… ο Θεός ήθελε την παραμονή του ΟΦΗ στην Σούπερλιγκ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News