Τελικό πρόκρισης με Φιλανδία δίνει απόψε η Εθνική

Αθλητισμός
Τελικό πρόκρισης με Φιλανδία δίνει απόψε η Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θέλει να προκριθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα…

Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της, που είναι η πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, θέλει να κάνει την Κυριακή το βράδυ (19.30 www.eurovolley.tv) στην Άγκυρα η Εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την ιστορική, μετά από 28 χρόνια, νίκη σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επί της Γαλλίας, αναζητά το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο για να ανοίξει διάπλατα την πόρτα της επόμενης φάσης. Η Φινλανδία στα δύο πρώτα παιχνίδια του Α΄ ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει δύο ήττες από τα μεγαθήρια Σερβία και Τουρκία. Χθες κόντρα στην διοργανώτρια του ομίλου, Τουρκία, παρά την ήττα της με 3-2 σετ έδειξε ομάδα που βγάζει μαχητικότητα και παλεύει κάθε πόντο, όπως ακριβώς την ακτινογραφεί ο κόουτς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Γκιγιέρμε Ναράνχο.

Η ακτινογραφία της Φινλανδία από τον Ναράνχο

Ο Ισπανός παρακολούθησε στο «Ankara Sport Hall» το ματς Τουρκία-Φινλανδία και δεν ξαφνιάστηκε από την μαχητικότητα της αντιπάλου της Εθνικής. «Πρόκειται για μια νεαρή ομάδα που παίζει μαζί για αρκετά χρόνια. Όπως είδατε παλεύουν για κάθε μπάλα, αυτό είναι το χαρακτηριστικό τους σαν ομάδα. Σε κάθε μπάλα όλη η ομάδα παίζει σαν να είναι η πιο σημαντική. Έχουν τρεις παίκτριες που παίζουν εκτός Φινλανδίας, η πασέρ (Νο 8 Αλανκό) που παίζει στη Γαλλία, η διαγώνιος (Νο12 Κόρχονεν) στη Γερμανία στη Δρέσδη και η κεντρική (Νο14 Λάκονεν) που έχει παίξει σε πολλά πρωταθλήματα. Μπλοκάρουν, μάχονται, μοιάζει πολύ στο δικό μας στυλ παιχνιδιού. Ξέρουν τα όρια τους και προσπαθούν να τα ξεπεράσουν. Η Φινλανδία και η Εσθονία για μένα είναι οι δύο εκπλήξεις του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ήταν στον ίδιο όμιλο με Τσεχία και Σουηδία και όλοι έλεγαν ότι δεν θα προκριθούν. Έκαναν την έκπληξη και αυτό κάτι σημαίνει».

«Κλειδί του αγώνα το σερβίς μας»

Με ένα χαμόγελο μέχρι τα …αυτιά παρά την ήττα από την Τουρκία ήρθε στην μικτή ζώνη για να μας μιλήσει για τον αγώνα με την Εθνική μας ο Φινλανδός κόουτς Τάπιο Κανγκασνιέμι. «Παρά την ήττα είμαι πολύ χαρούμενος από την εμφάνιση, ειδικά για τις αθλήτριές μου που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και είδαν πως μπορούν να παίξουν πολύ καλά και να αντιμετωπίσουν στα ίσια ομάδες όπως η Τουρκία και μάλιστα στην έδρα της σε γεμάτο γήπεδο. Τώρα όμως πρέπει να αφήσουμε αυτό το παιχνίδι πίσω, να κρατήσουμε όλα τα θετικά στοιχεία και να ξεκουραστούμε για το παιχνίδι με την Ελλάδα. Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά σήμερα κόντρα στην Γαλλία και δεν κουράστηκε όπως εμείς. Πρέπει να αποδώσουμε το ίδιο με σήμερα για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Η Ελλάδα έχει πολλές καλές επιθετικές και η πασαδόρος της έπαιξε φοβερά κόντρα στην Γαλλία. Κλειδί του αγώνα θα είναι το σερβίς μας για να χαλάσουμε την υποδοχή και την ανάπτυξη της ελληνικής ομάδας» είπε ο Φινλανδός κόουτς.

Ελλάδα-Φινλανδία, αναμέτρηση Νο 16

Η αναμέτρηση με την Φινλανδία θα είναι η 16η συνολικά στην ιστορία των δύο αντιπάλων με την Εθνική μας να έχει το πάνω χέρι στις νίκες με 9. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στις 4 Απριλίου του 1982 όταν χάσαμε με 3-0 σετ. Παίξαμε για τελευταία φορά στις 14 Μαίου του 2009 όταν για προκριματικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Γαλλία νικήσαμε 3-0. Θα είναι η πρώτη αναμέτρηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News