Αθλητισμός

Αισιοδοξία στο Ρέθυμνο Cretan Kings για τη νέα σεζόν

Οι πρωταγωνιστές της κρητικής ομάδας μίλησαν για μια νέα πρόκληση

Το Ρέθυμνο Cretan Kings βρίσκεται στην 2η εβδομάδα προετοιμασίας και όλοι προσδοκούν μια καλή σεζόν.

Ο Χρήστος Ζιάγκος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, με εξαίρεση τον Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Κρήτη.

Η χθεσινή προπόνηση ήταν ανοιχτή για τα ΜΜΕ, όπου τα στελέχη της ομάδας, το τεχνικό τιμ και οι παίκτες αναφέρθηκαν στη νέα χρονιά.

Στο γήπεδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings Κωστής Ζομπανάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Β’ Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τάσος Τριαντάφυλλος, και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Καλαϊτζάκης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας μας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μίλησε για το φετινό ξεκίνημα, τονίζοντας: «Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά. Κάθε χρονιά που ξεκινάει είναι για μας η ίδια, γεμάτη προκλήσεις, στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούμε. Πρωταρχικός στόχος είναι η γρήγορη παραμονή μας, ώστε να είμαστε και πάλι εδώ του χρόνου να κάνουμε τις ίδιες δηλώσεις.

Σχετικά με τις δύο αλλαγές που πραγματοποιήσαμε μπορώ να πω ότι μπορεί να μην ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτού του είδους τις ατυχίες, αλλά τα αντανακλαστικά μας λειτούργησαν εξαιρετικά, φέρνοντας τελικά έναν πολύ ποιοτικό παίκτη (Ραμόν Χάρις). Ο στόχος είναι να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές, κυρίως για τη συνοχή και τη «χημεία» της ομάδας, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε στη συγκεκριμένη περίπτωση να προβλέψουμε το απρόβλεπτο. Όλες οι επιλογές μας πάντως είναι στοχευμένες, μέσω του καλού σκάουτινγκ που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να περιορίσουμε τις αλλαγές μέσα στη χρονιά.

Ο κόσμος είναι δίπλα μας όλα τα χρόνια. Σίγουρα θέλουμε να γεμίζει και φέτος του γήπεδο ακόμα και με αντιπάλους όχι τόσο εμπορικούς και θεωρώ πως θα ανταποκριθεί ξανά σε μέγιστο βαθμό. Βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και η ώρα έναρξης των αγώνων, όπου πέρυσι ξεκινούσαν πολύ νωρίς. Ελπίζουμε ότι φέτος θα αλλάξει αυτό».

Ο προπονητής Βαγγέλης Ζιάγκος αναφέρθηκε στις πρώτες αυτές ημέρες της προετοιμασίας αλλά και τη νέα σεζόν, λέγοντας: «Πρόκειται για μία ιδιαίτερη χρονιά για τον οργανισμό που λέγεται Ρέθυμνο Cretan Kings. Τα στοιχεία της πρόκλησης είναι έντονα για όλους. Είναι ιδιαίτερη υπό την έννοια του ότι επιλέχθηκε ένα συγκεκριμένο μοντέλο στελέχωσης του ρόστερ, βασισμένο στη νεαρή ηλικία των παικτών, στο κίνητρο του κάθε αθλητή για την προσωπική του εξέλιξη και στη δίψα του για διάκριση. Ξεκινήσαμε λίγο νωρίτερα από την πλειοψηφία των περισσότερων ομάδων και σε μία δύσκολη περίοδο για την πόλη. Σε μία περίοδο τουριστικής αιχμής και γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση για τις προσπάθειες που έγιναν για να είναι όλα τακτοποιημένα. Ξεκινήσαμε νωρίτερα γιατί είμαστε μία νεανική ομάδα. Άρα θέλουμε περισσότερο χρόνο εμπέδωσες για τις αρχές που θέλουμε να περάσουμε στο παιχνίδι μας. Υπάρχει έντονο το στοιχείο της θέλησης από τα παιδιά. Η ομάδα δείχνει πως αποτελείται από πολύ καλούς αθλητές, από καλά παιδιά και χαρακτήρες. Κομμάτια πάνω στα οποία θέλουμε να επενδύσουμε».

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου, ο οποίος διανύει την 4η χρονιά στην ομάδα μας, υπογράμμισε: «Νέα ομάδα με πολλούς καινούργιους παίκτες. Το επίπεδο του πρωταθλήματος αναμένεται υψηλό και σίγουρα μας περιμένει μία δύσκολη χρονιά. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά και είμαστε στο στάδιο του να ξεκινήσουμε τα φιλικά. Αυτό που προέχει είναι να έχουμε υγεία. Θα κοιτάξουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή και από κει και πέρα να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.

Φέτος πρέπει να κοιτάξουμε από την αρχή να συγκεντρωθούμε στα αμυντικά καθήκοντα. Σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε αλώβητη, στο μέτρο του δυνατού, την έδρα μας. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την επίτευξη του στόχου».

Επίσης, ο καινούριος παίκτης, Ντέιβιντ Χότον, είπε στις δηλώσεις του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχει γρήγορα τους στόχους η ομάδα μας. Θέλω να προσφέρω όσο περισσότερη ενέργεια γίνεται για το καλό της ομάδας, σκοράροντας και μαζεύοντας πολλά ριμπάουντ. Λατρεύω την πρόκληση αυτής της λίγκας, η οποία θεωρώ πως είναι μία από τις κορυφαίες της Ευρώπης, οπότε θέλω να ανταποκριθώ στον μέγιστο βαθμό. Το ότι έχω παίξει ξανά εδώ για τα Τρίκαλα με βοηθάει πολύ στη γρήγορη προσαρμογή μου στα ελληνικά δεδομένα».

Σχόλια