Τι αλλάζει στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ για τη νέα σεζόν

Ποδόσφαιρο
Τι αλλάζει στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ για τη νέα σεζόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη από την διοργανώτρια αρχή

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΗ οι προκηρύξεις για τα τοπικά πρωταθλήματα της νέας σεζόν, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η κλήρωση για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι ομάδες έχουν πλέον όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους κανονισμούς και γενικότερα τι ισχύει για κάθε κατηγορία.

Η επίσημη σέντρα για την Α1 και την Α2 κατηγορία θα γίνει το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 28 και 29 του ίδιου μήνα θα ακολουθήσει η Β’ ΕΠΣΗ. Λίγο αργότερα το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η εκκίνηση για την Γ’ κατηγορία.

Όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, η Α1 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, καθώς υπήρξαν μαζικές αποχωρήσεις και τελικά παρέμειναν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία ΑΟΤ και Γόρτυς.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι 26 αγωνιστικές, ενώ θα ακολουθήσουν πλέι-οφ και πλέι-άουτ για την ανάδειξη πρωταθλητή και τον υποβιβασμό.

Το συγκεκριμένο μοντέλο με το μίνι πρωτάθλημα άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ΕΠΣΗ, που αποφάσισαν να το διατηρήσουν.

Στη «μάχη» της κορυφής αν ο πρώτος έχει μετά την κανονική διάρκεια διαφορά 6 βαθμούς και πάνω από τον δεύτερο, τότε δε θα πραγματοποιηθούν πλέι-οφ. Ο πρωταθλητής ανεβαίνει απευθείας στην Γ’ Εθνική της σεζόν 2020-21, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση της ΕΠΟ σχετικά με τους δευτεραθλητές.

Στην «ουρά» ο τελευταίος υποβιβάζεται απευθείας, ενώ από την 10η θέση ως την 13η θα συμμετέχουν στα πλέι-οφ για μία ακόμη θέση υποβιβασμού. Και σ’ αυτή την περίπτωση αν ο 10ος έχει 6 βαθμούς και πάνω από τον 13ο δε θα διεξαχθούν τα πλέι-άουτ.  

Η Α2 κατηγορία τώρα, θα γίνει μετά από χρόνια χωρίς πλέι-οφ και πλέι-άουτ, αφού απαρτίζεται από 18 ομάδες και θα διεξαχθούν 34 αγωνιστικές. Οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας παίρνουν απευθείας την άνοδο, ενώ οι πέντε τελευταίοι υποβιβάζονται, ώστε να επανέλθει ο αριθμός των 16 ομάδων την μεθεπόμενη σεζόν.

Από την Β’ ΕΠΣΗ την άνοδο θα κερδίσουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλος, ενώ αντίστοιχα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου.

Τέλος από την Γ’ κατηγορία, την άνοδο θα κερδίσουν οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας.

Κύπελλο και Σούπερ Καπ

Η προκήρυξη του Κυπέλλου ΕΠΣΗ δεν περιλαμβάνει αλλαγές, ενώ και φέτος χορηγός του θεσμού θα είναι η «Φήμη». Στις πρώτες φάσεις, η ομάδα της μικρότερης κατηγορίας θα είναι αυτόματα και γηπεδούχος, ενώ οι αγώνες είναι νοκ-άουτ μέχρι την ημιτελική φάση. Ο τελικός της ερχόμενης σεζόν θα γίνει στο γήπεδο του Κρουσώνα, ενώ η έναρξη του Κυπέλλου θα ανακοινωθεί στην κλήρωση. Είναι πιθανό τα πρώτα παιχνίδια να γίνουν στο Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου.

Σε ότι αφορά το Σούπερ Καπ, όπου θα αγωνιστούν ΠΟΑ και Πόρος (στο γήπεδο της Δαμάστας), δεν έχει οριστεί ημερομηνία λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας του Ατσαλένιου στο Κύπελλο Ελλάδας.

Προπονητές και «μικροί»

Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι το γεγονός ότι σε όλες τις κατηγορίες των τοπικών πρωταθλημάτων, πρέπει οι ομάδες να έχουν στο «τιμόνι» διπλωματούχους προπονητές. Αυτό προβλέπει ο νέος κανονισμός της ΕΠΟ, ενώ συγκεκριμένα στην Α1 πρέπει ο προπονητής να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B και σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες UEFA C.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News