Φιλική ισοπαλία (2-2) για Εργοτέλη και ΟΦΗ στο Παγκρήτιο

Ποδόσφαιρο
Φιλική ισοπαλία (2-2) για Εργοτέλη και ΟΦΗ στο Παγκρήτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίμος και Παπαβασιλείου είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα

Χωρίς νικητή έληξε το φιλικό παιχνίδι του Εργοτέλη με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Οι δύο συμπολίτες μοιράστηκαν την υπεροχή ανά ημίχρονο και οι προπονητές είχαν την ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο και ειδικά από το πρώτο τέταρτο και μετά επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της. Είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και συνδυαστικό παιχνίδι κοντά στην αντίπαλη περιοχή, που έφερε τα γκολ των Ναμπί (30’) και Μάνου (45+1’). Οι «ασπρόμαυροι» δημιούργησαν πολλές τελικές και έδειξαν τη μεσοεπιθετική ποιότητα που διαθέτουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ δεν είχε την ίδια εικόνα, ενώ σαφώς βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου ισορρόπησε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε ευκαιρίες, φτάνοντας στην ισοφάριση με τα γκολ των Μανουσάκη (59’) και Ροβίθη (77’ με πέναλτι).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης (60' Κατσιμήτρος), Προβυδάκης (46' Κοιλιάρας), Σπίριακ, Μπάτζιος (46' Πέϊος), Μπότε (82' Οικονόμου), Μπρους (80' Κατσούρι), Γροντής (46' Μπουτσάκης), Μπουρσέλης (46' Καντίνα), Μπαράτα, Έφορντ (85' Αζίζι), Μανουσάκης (68' Ροβίθης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου (65' Δερμιτζάκης), Μαρινάκης, Νάστος (65' Μπράουν), Γιαννούλης, Κοροβέσης (65' Δεληγιαννίδης), Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί (46' Βαζ), Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος (65' Φιγκεϊρέντο).

Το «φιλμ» της αναμέτρησης

1’ Ξεκίνησε το ματς μετά το εναρκτήριο σφύριγμα από τον διαιτητή Πατεμτζή.

4’ Ευκαιρία για τον Εργοτέλη, όταν από το γύρισμα του Έφορντο, ο Μπουρσέλης από πλάγια θέση στη μικρή περιοχή δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

14' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Αντίλ Ναμπί, η μπάλα θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και περνάει άουτ. 

17' Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ, με την ατομική ενέργεια από τον Τσιλιανίδη που "πάτησε" περιοχή, όμως ο Καλογεράκης μπλόκαρε εύκολα το πλασέ του. 

20' Ευκαιρία για τον Εργοτέλη, με τον Μπαράτα να σουτάρει με δύναμη εκτός περιοχής και αναγκάζει τον Σωτηρίου να αποκρούσει σε κόρνερ. 

21' Αγγίζει το γκολ ο ΟΦΗ, με τον Ναμπί να σουτάρει από πλάγια θέση εντός περιοχή και τον Καλογεράκη να αποκρούει. Ο Άγγλος θα μπορούσε να "κόψει" τη μπάλα για τον Μάνο, "σερβίροντας" έτοιμο γκολ. 

25' Ωραία ανάπτυξη από την ομάδα του Σίμου, που με γρήγορες πάσες έφτασε στην περιοχή, όμως το πλάσε του Μάνου δε βρήκε στόχο. 

30' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Ο Μάνος έκλεψε τη μπάλα από τον Μπότε και έδωσε για το Ναμπί εντός περιοχής και αυτός με ωραίο φαλτσαριστό σουτ σημείωσε το 0-1. 

39' Ο Τσιλιανίδης "περνάει" τη μπάλα στον Μαρινάκη, που σε θέση φορ δε μπορεί να κάνει το πλασέ, καθώς ο Μπότε έβαλε σωτήρια την κόντρα τελευταία στιγμή.

41' Πίεση του Μάνου στον Καλογεράκη, που έχει βγει αρκετά από την εστία του, ο Νέιρα θα κάνει το πλασέ πάνω στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ. 

45+1' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-2: Ο Τσιλιανίδης θα κάνει την ασίστ από πλάγια δεξιά για τον Μάνο και αυτός με ωραίο σουτ στέλνει τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα για το 0-2. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο.

55' Καλό σουτ από το Νέιρα εκτός περιοχής, η μπάλα θα περάσει εκτός εστίας. 

59' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ 1-2: Ο Μανουσάκης θα βρεθεί σε θέση βολής και μετά από γύρισμα θα κάνει το 1-2 με πλασέ στην κίνηση. 

70' Σουτ από τον Μπαράτα, η μπάλα θα φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

71' Δεύτερη καλή στιγμή για τον Εργοτέλη, με το σουτ του Έφορντ να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι. 

77' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ 2-2: Υπόδειξη για πέναλτι από τον διαιτητή Πατεμτζή, για χέρι του Μαρινάκη στο σουτ του Μπαράτα. Ο Ροβίθης αναλαμβάνει την εκτέλεση και πετυχαίνει το 2-2. 

90' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Φιγκεϊρέντο να σουτάρει άουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά το "στρώσιμο" του Τσιλιανίδη. 

Τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση, 2-2 το αποτέλεσμα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News