Αθλητισμός

Χρυσοχοϊδης και Αυγενάκης εμφανίζονται θετικοί στις οργανωμένες μετακινήσεις

Αποφάσεις μετά την χθεσινή τους συνάντηση...

Κοινή δράση για την καταπολέμηση της βίας θα αναλάβουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή τους συνάντηση. 
 
Οπου και συζητήθηκαν τα δεδομένα που υπάρχουν ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 1. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Υφυπουργείο, στόχος είναι να διατηρηθεί «ότι θετικό υπάρχει από  προηγούμενους νόμους», ενώ την ίδια στιγμή πρόθεση της πολιτείας είναι τόσο να επιτρέψει εκ νέου τις οργανωμένες μετακινήσεις των φιλοξενουμένων οπαδών, αλλά και να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα. 
 
Οπως προκύπτει, υπάρχει κοινή βούληση για «μηδενική ανοχή» σε κάθε παραβατική συμπεριφορά, ώστε να εκμηδενιστούν τα κρούσματα βίας. 
 
Η ενημέρωση από τη ΓΓΑ αναφέρει τα παρακάτω:
Οι πρώτες συντονισμένες ενέργειες για το σχέδιο δράσεων «αντιμετώπιση της βίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους περιβάλλοντες χώρους και συνέπειες των βιαιοπραγούντων» αναλύθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους επιτελείς του.
 
Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής των οικογενειών και των φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά και η διόρθωση της στρέβλωσης, κατά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου τα αθλητικά γεγονότα να διεξάγονται παρουσία οπαδών των διαγωνιζομένων ομάδων, μέσω οργανωμένων μετακινήσεων των φιλοξενουμένων.
 
Συμφωνήθηκε η εφαρμογή του δόγματος της μηδενικής ανοχής σε όλα τα επίπεδα, θέση άλλωστε που ο κ. Αυγενάκης είχε εκφράσει και στην πρόσφατη σύσκεψη με την ΕΠΟ, για τις τροποποιήσεις στους Πειθαρχικούς της Κανονισμούς.
 
Εκτιμήθηκε, επίσης, ότι βασικό ρόλο στο σχέδιο «ασφάλεια και καταπολέμηση της βίας» οφείλουν να παίξουν, δια της συμμόρφωσης, πρωτίστως οι παράγοντες, αλλά και μέρος των ΜΜΕ, που ενίοτε δυναμιτίζουν το κλίμα, με δηλώσεις και δημοσιεύματα, αντί να το αποφορτίζουν.
 
Επίκειται άμεση ενεργοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, που σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις προς τη βελτίωσή του, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πέραν εκείνης με τον Προστασίας του Πολίτη.
 
Την προσεχή Δευτέρα, 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη, ακόμα πιο ευρεία, σύσκεψη των συναρμοδίων κυβερνητικών φορέων, για την εξειδίκευση του περιγράμματος των δράσεων, οι οποίες θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από το Σάββατο 24 Αυγούστου, με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια