Αθλητισμός

Επιστολή του Λευτέρη Αυγενάκη στον γενικό διευθυντή της WADA

Ενημέρωση και για τον νέο πρόεδρο του ΕΣΚΑΝ...

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς τον Olivier Niggli, τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA), ενημέρωσε για τις αναγκαίες αντικαταστάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ και την προετοιμασία της νέας διοίκησής του, ώστε να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι αποτελεί προτεραιότητα η αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΣΚΑΝ και ζήτησε να αναβληθεί για μερικές εβδομάδες η προγραμματισμένη για τις αρχές Σεπτέμβρη επίσκεψη ελέγχου στη χώρα μας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόλυτη εναρμόνισή του με τους κανόνες, που ο WADA ορίζει.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών τοποθετήθηκε, ως πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, ο Καθηγητής Χειρουργικής Ανατομίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος της ΕΚΙΠΑ (Ένωσης Καθηγητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής για επτά θητείες και Υφυπουργός Εξωτερικών τη διετία 2004-2006.
Τέλος, ολοκληρώνεται και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Πολιτισμού και Αθλητισμού μαζί με Ανάπτυξης και Επενδύσεων) με κεντρικό άξονα την υπαγωγή του "Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ" στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", εξέλιξη η οποία, μαζί με την απαραίτητη χρηματοδότηση, θα λύσει τα ζητήματα ISL (διεθνή στάνταρ), απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο τιμωρίας της χώρας από τον WADA.
* Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ Παναγιώτης Σκανδαλάκης σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Χειρουργική και στην Χειρουργική Αγγείων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κοντά στον καθηγητή Γ. Σκαλκέα.
Εξειδικεύτηκε στην χειρουργική ογκολογία και μεταμοσχεύσεις στο Ακαδημαϊκό κέντρο του, Άμστερνταμ της Ολλανδίας και στο πανεπιστήμιο EMORY Ατλάντας των Η.Π.Α. Ανέλαβε εκλεγμένος σπουδαίες θέσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς όπως ΝΑΤΟ, ΟΑΣΕ, ΟΗΕ ,ΚΕΣΥ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ,ΠΙΣ κλπ .

Θεωρείται δε, από τους κορυφαίους συγγραφείς στον τομέα του παγκοσμίως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια