Αθλητισμός

Ο Γιώργος Μαυρωτάς νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Μια εμβληματική μορφή για την ελληνική υδατοσφαίριση και πρώην βουλευτής του Ποταμιού

Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και πρώην πολίστας Γιώργος Μαυρωτάς είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας αθλητισμού όπως ανακοινώθηκε επισήμως κι έτσι υπήρξε πλήρη ανατροπή στην φημολογία που ήθελε την θέση αυτή να παίρνει ο Χανιώτης Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς έχει πίσω του μία τεράστια καριέρα ως αθλητής του πόλο όπου αγωνίστηκε στο κορυφαίο επίπεδο για περισσότερα από 20 χρόνια. Ήταν αρχηγός του Ναυτικού ομίλου Βουλιαγμένης όταν η ομάδα των νοτίων προαστίων κατέκτησε το κύπελλο κυπελλούχων επί της Ρόμα το 1997. Αγωνίστηκε σε πέντε διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων ενώ μετράει 511 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Διετέλεσε βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι.

Το βιογραφικό του:

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Έπαιξε πόλο στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε 5 Ολυμπιάδες, 4 Παγκόσμια και 8 Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας με την οποία έχει 511 συμμετοχές (ρεκόρ συμμετοχών για ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα). Το 1999 έγινε ο πρώτος Έλληνας πολίστας που έπαιξε στη Μικτή Κόσμου, ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στον αθλητισμό. Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ στο αντικείμενο της Επιχειρησιακής Έρευνας με εφαρμογές στη λήψη αποφάσεων, στην ενέργεια, στην οικονομία και στο περιβάλλον. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με πλούσιο ερευνητικό έργο (Scopus h-index: 25). Τον 2010 έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «Το θεώρημα της επτάδας» (εκδόσεις Πατάκη) που περιέχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία από το χώρο του αθλητισμού και του Πολυτεχνείου. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το 2003 ως το 2010 ήταν ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.).

Από το Φεβρουάριο του 2014 δραστηριοποιείται πολιτικά με «Το Ποτάμι» και από τον Ιανουάριο του 2015 είναι Βουλευτής Αττικής. Στη συνέχεια το 2017 εκλέχθηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και τον Νοέμβριο του 2018 Αντιπρόεδρος του Ποταμιού. Στη Βουλή είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Από το 2016 συμμετέχει στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και τo 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος της επιτροπής «Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Αθλητισμού» της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.  

Σχόλια