Κορυφαία σκακίστρια στην Ελλάδα η 8χρονη Βίβιαν Κοντογιάννη

Αθλητισμός
Κορυφαία σκακίστρια στην Ελλάδα η 8χρονη Βίβιαν Κοντογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομερό ταλέντο το κορίτσι της Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου, πήρε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πάει και στο Πανευρωπαϊκό

Αρκετά επιτυχημένη ήταν η απόδοση των αθλητών και των αθλητριών των Σωματείων της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (ΕΣΣΚ) στα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά <8 - <16 σκακιστικά Πρωταθλήματα του 2019, που ολοκληρώθηκαν πριν από μερικές μέρες στην Πάτρα..

Μεγαλύτερη και εξαιρετική επιτυχία είχαμε στην Κατηγορία Κοριτσιών κάτω των 8 ετών όπου η Βίβιαν Κοντογιάννη (της Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου) να κάνει επίδειξη δύναμης στην κατηγορία της κερδίζοντας και τους 7 αγώνες του Πρωταθλήματος! Απόλυτο ποσοστό λοιπόν (100%), για την ταλαντούχα σκακίστρια της Κρήτης, για την οποία το μέλλον προμηνύεται λαμπρό…

Η αθλήτρια, μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος, πήρε επάξια το χρίσμα να εκπροσωπήσει την χώρα μας στα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα 2019, που θα διεξαχθούν στις αρχές Αυγούστου στην Μπρατισλάβα. Το Σωματείο της, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης αλλά και όλοι οι φίλοι του αθλήματος εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία στην αθλήτρια στους αγώνες αυτούς, τιμώντας τα χρώματα της χώρας μας.

Εκτός όμως από την πολύ μεγάλη επιτυχία της Βίβιαν Κοντογιάννη, σημειώθηκαν και άλλες επιτυχίες, ως εξής:

Η αθλήτρια του Ο.Α.Α.Η. Τσαπάκη Ασημένια, μετά από πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία Κοριτσιών κάτω των 12 ετών. Η Ασημένια έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε Πανελλήνιο επίπεδο και έχει κερδίσει θέση ανάμεσα στις κορυφαίες σκακίστριες της ηλικίας της.

Ακόμα είχαμε πολύ καλή παρουσία από άλλους σκακιστές και σκακίστριες που κατέκτησαν θέσεις μέσα στην 1η οκτάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι αθλητές αυτοί είναι οι εξής:

  • Βιανιτάκη Μιχαέλα του Ο.Φ.Η., με 4η θέση στην Κατηγορία Κοριτσιών κάτω των 8 ετών
  • Φοινικιανάκη Στέλλα του Π.Ο.Α, με 5η θέση στην κατηγορία Κοριτσιών κάτω των 14 ετών
  • Κουβίδης Ιωάννης, του Ο.Φ.Η. με 6η θέση στην κατηγορία Αγοριών κάτω των 16 ετών και
  • Κουτσουράκη Αριάδνη του Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ με 7η θέση στην κατηγορία Κοριτσιών κάτω των 16 ετών

Πρέπει ακόμα να επισημάνουμε ότι και αρκετοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες είχαν αξιόλογη παρουσία στο Πρωτάθλημα. Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν, καθώς επίσης και τους προπονητές τους που αναμφισβήτητα έχουν ένα μεγάλο μερίδιο από τις επιτυχίες των αθλητών τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News