Αθλητισμός

Κι ύστερα, μου μιλάς για καλοκαίρι!

Ο φορτιστής της ενέργειας μας και η αφιέρωση μέσα από τις αυθεντικότερες καλοκαιρινές μνήμες στον Λάκη Παππά

Μια περίοδος έσβησε κάτω από το δυνατό φως του ήλιου, μια καινούργια ζητά τις δυνατές ακτίνες του, να προετοιμάσει σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής άδειας, τη νέα σεζόν που έρχεται…

Είναι αυτή η ανανέωση που κάνει τη διαφορά στη συνέχεια της εργασίας, προσφέροντας αναγεννημένη διάθεση, νέες εμπνεύσεις και ιδέες, μέσα από το γαλάζιο της θάλασσας, τα λαμπερά αστέρια του ουρανού και την ανέμελη εναλλαγή παραστάσεων από μαγευτικά τοπία και χαμογελαστούς ανθρώπους που απελευθερώνουν τα στερεότυπα τους, για να εκφραστούν πιο φυσικά.

Ναι, σήμανε η ώρα της καθιερωμένης καλοκαιρινής μας άδειας! Οι ευχές μας για το καλοκαίρι κάθε φίλου, φίλης μας και αναγνώστη, είναι εγκάρδιες και δροσερές. Η συνάντησή μας λίγο μετά τον αγαπημένο μας Δεκαπενταύγουστο ελπίζουμε να είναι ακόμη πιο δυνατή, περισσότερο δημιουργική και μόνο ωφέλιμη!

Περιμένουμε άλλωστε πολλά καλύτερα. Υπάρχει αυτή η προσδοκία από αυτό που αφήνουμε πίσω και μπορούμε να την δυναμώσουμε περισσότερο με καλές σκέψεις μέσα από τη βουτιά στη θάλασσα, τον ίσκιο της ομπρέλας στην παραλία αλλά και με ένα δροσερό ποτάκι κάτω από φεγγάρι της νύχτας!

Να τους κάψει ο ήλιος όλα τα ξερά του μυαλού τους! Στις πολιτικές ηγεσίες που ήλθαν για να φέρουν πιο ισορροπημένα πράγματα στον αθλητισμό, να δούμε με άλλα μάτια τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα που δεν θα εξαρτώνται από τις διαθέσεις των μεγαλοπαραγόντων, αλλά από τον σεβασμό προς το κοινό.

Προσδοκούμε επίσης έναν ΟΦΗ με άρωμα φρεσκάδας και μέλλοντος, καλύτερες ομάδες από τους δυνατά μας σωματεία, μεγάλες διοργανώσεις στους αθλητικούς μας ναούς.

Είπε κανείς ότι οι άνθρωποι του αθλητισμού, δεν είναι ρομαντικοί; Ίσως, μάλιστα, είναι, περισσότερο από άλλους. Ζουν τη ζωή, ασκούνται, έχουν καθαρότερο μυαλό από τη συγκέντρωση του νου στο καλύτερο που σκοπεύουν να επιτύχουν στον αγώνα που έρχεται, παίρνουν βαθύτερες αναπνοές για να αντέχουν την κίνηση κι άλλα πολλά!

Όπως λένε και οι ειδικοί και γνωρίζουμε όλοι από την εμπειρία μας στη ζωή: «Οι διακοπές προσφέρουν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο όχι μόνο να επιστρέφει στα εργασιακά του καθήκοντα με λιγότερο στρες, αλλά και με ανανεωμένα εφόδια, κατά κύριο λόγο, την αυτοπεποίθηση, την αποτελεσματικότητα, και τη δημιουργικότητά του».

- Η ονειροπόληση είναι απαραίτητη. Μην περιμένετε ότι θα σκεφτούμε και πολύ τη δουλειά που διακόψαμε. Κάθε σκέψη για τις δουλειές ενόσω είμαστε σε διακοπές, παραγράφεται. Οι έγνοιες αυτές μπορούν να «περιμένουν» την επιστροφή μας, να τις αντιμετωπίσουμε πιο άνετα και αποδοτικά, όταν θα έχουμε γυρίσει ανανεωμένοι κι αναζωογονημένοι.

-Ο υδράργυρος ανεβαίνει… Πάμε να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και επιστρέφουμε!!!
Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Αφιερωμένο καλοκαίρι στον Λάκη Παππά!

Κι ένα τραγούδι, που κάνει ολόγεμες όλες τις φεγγαράδες του καλοκαιριού, ερμηνευμένο από την αισθαντική φωνή του αείμνηστου Λάκη Παππά που πλημμυρίζει το συναίσθημα και τις μοναδικές νότες που έβγαζε η κιθάρα του.

Αρχές τις δεκαετίας του ’80, τον είχαμε φέρει ολόκληρο το καλοκαίρι στο Ηράκλειο, στον ωραίο κήπο της μπουάτ «Ρετρό» πίσω από το Μουσείο και μετά διοργανώσαμε συναυλίες με αποκορύφωμα στο ξενοδοχείο «Orion» του Αδελιανού Κάμπου απέναντι στο Rithymna, σε τρεις νύκτες μαγείας με κατάμεστο τον χώρο της πισίνας απ’ όπου τραγουδούσε πάνω σε ειδική εξέδρα που του κατασκευάσαμε.

Ιστορίες για Best Seller, που θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με τον Γιάννη Παρασύρη των αλουμινοκατασκευών, με τον οποίον υπήρξαμε συνοδοιπόροι, σε όλο αυτό το ωραίο σεργιάνι!

Στη μνήμη του Λάκη Παππά!

«Κι ύστερα μου μιλάς για καλοκαίρι», σε στίχους Δημήτρη Ιατρόπουλου και μουσική Λάκη Παππά!


ΥΓ.
Θα είμαστε και αυτό το καλοκαίρι στη Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά, που σχεδιάζεται να επιστρέψει στην πλατεία του χωριού, με τον Μανόλη Παρασύρη («Γάτο») να έχει ετοιμάζει το πιο γιγαντιαίο τυρί της γιορτής!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια