Αθλητισμός

To ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ψήφισε την παραμονή του Λαυρίου στην Α1

Δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη για όσες ομάδες έχουν έννομο συμφέρον…

Tο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) με θέμα -μεταξύ άλλων και- την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας της Basket League έβγαλε μια παράξενη είδηση, που αφορά στην παραμονή του Λαυρίου στην Α1.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκε σε ψηφοφορία το αίτημα παραμονής των "κυανοκίτρινων" στην Basket League. Αίτημα που ψηφίστηκε θετικά από δέκα (10) ομάδες, με δύο ακόμη να ψηφίζουν λευκό. Συγκεκριμένα, ο Άρης και ο Χολαργός ήταν εκείνοι που δεν πήραν θέση για το θέμα.

Το περίεργο είναι ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο άρθρο 5, προβλέπει σαφώς ότι υποβιβάζονται τόσο η ομάδα που δεν κατέβηκε σε αγώνα των playoffs (Ολυμπιακός) όσο κι οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο (Λαύριο & Κολοσσός Ρόδου).

Από εκεί και πέρα, υπάρχει περιθώριο οκτώ (8) ημερών για προσφυγή στη δικαιοσύνη για όσες ομάδες έχουν έννομο συμφέρον. Πρόκειται για τις ομάδες της Α2, που βάσει της τελικής τους κατάταξης μπορούν να πάρουν θέση στην Basket League. Πρόκειται ουσιαστικά για την Καστοριά (σε πρώτο χρόνο, ως η ομάδα που τερμάτισε στην τρίτη θέση φέτος), κι εν συνεχεία για την Καρδίτσα, τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Πηγή: sport24.gr

Σχόλια