Αθλητισμός

Aυγενάκης: Βλέπω ως ευκαιρία το Υφυπουργείο Αθλητισμού και όχι ως τιμωρία

Ανέλαβε καθήκοντα ο βουλευτής Ηρακλείου που παρέλαβε από τον απερχόμενο Γιώργο Βασιλιάδη παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη…


Και επισήμως ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος Υφυπουργός Αθλητισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον 47χρονο βουλευτή Ηρακλείου να παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο από τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για τον τομέα αθλητισμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βασιλειάδη. Στην τελετή παράδοσης- παραλαβής παραβρέθηκε και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

"Όπως είπα αστειευόμενος στον Λευτέρη, κάτι πολύ κακό θα έκανε στον αρχηγό του και τον έβαλε σε αυτό το Υπουργείο!", δήλωσε αστειευόμενος ο Γιώργος Βασιλειάδης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με το νέο Υφυπουργό να απαντάει με νόημα:

"Ξεκαθαρίζω ότι δεν το βλέπω ως τιμωρία, αλλά ως ευκαιρία! Οτιδήποτε καλό έχει γίνει θα το ενισχύσουμε και θα το αναδείξουμε, οτιδήποτε στρεβλό θα το διορθώσουμε. Πάμε να βάλουμε πολλά γκολ!"


Και συνέχισε ο εκλεκτός του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο Υπουργείο, λέγοντας τα εξής: "Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρτοφυλάκιο και ευχαριστώ τον Κυριακό Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε. Ο αθλητισμός είναι βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι πολυτέλεια. Και δεν πρέπει να τον συνδέουμε με περιστατικά βίας και διαφθοράς.

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για τον αθλητισμό θα είναι ότι αποτελεί βασικό αγαθό και όχι πολυτέλεια. Θέλουμε τον αθλητισμό για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά".

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ζήτησε συγγνώμη "από όσους αδίκησα. Δεν είχα αυτόν τον σκοπό. Δουλέψαμε, σκληρά, ανοίξαμε νέους δρόμους και στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν θετικό".Για να καταλήξει: "Μετά από 2 χρόνια και οκτώ μήνες σε αυτή τη θέση και μετά από τέσσερα χρόνια ενός συνεχούς αγώνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το αθλητικό οικοδόμημα όρθιο, με τα πολλά προβλήματα που μας έφερε η μνημονιακή εποχή, η μνημονιακή πραγματικότητα, καταφέραμε αρκετά πράγματα.

Καταφέραμε να αυξήσουμε τις χρηματοδοτήσεις μας σαν Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Καταφέραμε να αυξήσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια