Αθλητισμός

Η ανατροπή με τον Λευτέρη Αυγενάκη στον αθλητισμό!

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, τελικά στο κρίσιμο πόστο του υφυπουργού αθλητισμού

Ο αθλητισμός της χώρας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και δεν είναι μόνο οι ανοικτές υποθέσεις στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Είναι και όλα τα άλλα, που μπήκαν κάτω από αψυχολόγητες ή άλλες μη σταθερές ρότες από τις επιφοιτήσεις -συχνά εικονικών συχνοτήτων- από τους προηγούμενους πολιτικούς τους προϊστάμενους, όπως ο Σταύρος Κοντονής και Γιώργος Βασιλειάδης.

Η εξυγίανση που επαγγέλθηκαν έγινε στην πράξη μονόπρακτο για έναν, άντε για δύο ρόλους, οι οικονομικές δαπάνες ξένων και "δικών" έχουν κάνει βαρύ το φορτίο των Ομοσπονδιών και ένα σωρό άλλα ζητήματα προκαλούν πονοκέφαλο, ως νέα προβληματικά συμπτώματα που προστέθηκαν στις ήδη πληγές που παρέλαβαν.

Η χώρα χρειάζεται έναν σοβαρό και συγκροτημένο άνθρωπο στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού που θα λειτουργεί προς όφελος του και όχι με κριτήρια συμφερόντων που αφορούν τους ιδιοκτήτες αθλητικών ανώνυμων εταιρειών και θα έχει τους δέκτες να λαμβάνει τα μηνύματα των αναγκών του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Ανατροπή: Ο Λευτέρης Αυγενάκης νέος Υφυπουργός Αθλητισμού!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα είναι αυτός που θα αξιοποιηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της ΝΔ, αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής στο υπουργείο Αθλητισμού στην νέα κυβέρνηση που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο και γραμματέας του κόμματος. Παρ' ότι μέχρι το μεσημέρι ως φαβορί δινόταν ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, τελικά υπήρξε ανατροπή και ο κ. Αυγενάκης παίρνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο

Σε λίγο αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε το 1972 στη Μεσαρά του νομού Ηρακλείου. Σπούδασε μηχανικός τοπογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εργάστηκε ως εργοδηγός και μελετητής σε δημόσια έργα και ως τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Έχει ιδρύσει την εταιρία "Επιχειρείν Ε.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών" με έδρα το Ηράκλειο.

Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, αναπληρωτής υπεύθυνος της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. και μέλος Κ.Σ. της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δυο περιόδους. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, Πρόεδρος του Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας.

Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ το 2010 προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση βιβλίου (e-book) με τίτλο Δημόσια Διοίκηση Ώρα Μηδέν. Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος.  Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία. Τον Ιούλιο του 2007 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (7ο Τακτικό Συνέδριο). Στις ελληνικές εθνικές εκλογές, το Σεπτέμβριο του 2007, εκλέχτηκε δεύτερος βουλευτής στο Νομό Ηρακλείου και στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 ήρθε πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στο νομό Ηρακλείου. Τον Ιούνιο του 2012 επανεκλέχτηκε.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη και το Μάρτιο 2015 εξελέγη Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών. Από τον Οκτώβριο του 2013 είναι μέλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Επιπλέον, συμμετέχει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια