Οι… αθλητικοί που «μπήκαν» στη Βουλή

Αθλητισμός
Οι… αθλητικοί που «μπήκαν» στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελάχιστοι τα κατάφεραν από το σύνολο των υποψηφίων

Οι Βουλευτικές εκλογές είχαν… άρωμα αθλητισμού, λόγω των υποψηφίων που προέρχονται από το χώρο, όμως ελάχιστοι κατάφεραν να εκλεγούν.

Από τα ονόματα όσων κέρδισαν την ψήφο του ελληνικού λαού και προέρχονται από τον αθλητικό χώρο ξεχωρίζουν τα ονόματα δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τα ονόματα των οποίων είναι πιθανό να βρεθούν και στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Πρώτος εξ αυτών είναι ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος ήταν δεύτερος σε ψήφους στην Α' Αθηνών πίσω από την Όλγα Κεφαλογιάννη με το όνομα του να παίζει δυνατά για κάποιο υπουργείο. Από το ίδιο κόμμα πρόερχεται και η Άννα Καραμανλή η οποία μετά το πέρασμα από τον στίβο έχει κερδίσει μία σταθερή θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στη Βουλή θα βρεθεί και η πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Σοφία Σακοράφα, η οποία εκλέχθηκε ως υποψήφια με το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25) στο Νότιο Τομέα Αθηνών. Στο ίδιο τομέα ήταν υποψήφιος και ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εκείνος όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον προκάτοχό του Σταύρο Κοντονή. Ο πρώην Υφυπουργός αθλητισμού μπορεί να ήταν πρώτος σε σταυρούς από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο, όμως το κόμμα του έχασε την έδρα κι έτσι εκείνος δεν θα βρίσκεται στη Βουλή.

Στο κοινοβούλιο δεν κατάφεραν να εκλεγούν ούτε ο Τάκης Φύσσας και ο Δημήτρης Παπανικολάου οι οποίοι ήταν υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία, όπως και η πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Ελένη Αυλωνίτου που κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Εκτός έμειναν και δύο άνθρωποι που δεν είναι αθλητές, αλλά έχουν εμπλοκή με τον αθλητισμό. Ο λόγος για την Χριστίνα Τσιλιγκίρη και τον Κυριάκο Κυριάκο. Η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Β' Πειραιά με τη ΝΔ, ενώ μετά από μάχη που κρίθηκε στο νήμα ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, έχασε τη μάχη για την είσοδο στη Βουλή με το ΚΙΝΑΛ. Εκτός κοινοβουλίου έμεινε ο πρώην διαιτητής και βουλευτής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.

Τέλος, δεν θα βρεθεί στη Βουλή και ο Στιβ Γιατζόγλου αφού η Χρυσή Αυγή δεν θα βρίσκεται καν στη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News