Αθλητισμός

Σημαντικές παρουσίες στο Basketball Camp του Εργοτέλη

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Λανς Μπέρνγουολντ

Το Basketball Camp του Εργοτέλη συνεχίζεται και οι μικροί αθλητές υποδέχθηκαν σημαντικούς επισκέπτες.

Στο κλειστό του Λίντο βρέθηκε η Εθνική ομάδα Μπάσκετ της Νέας Ζηλανδίας, ο βετεράνος Αμερικανός μπασκετμπολίστας Λάνς Μπέρνγουολντ, καθώς και ο αθλητικός ψυχολόγος Νίκος Γεωργιάδης.

Ο Λανς Μπέρνγουολντ σημαντικός παίκτης των δεκαετιών του ’80 και του ’90 με θητεία στην Ελλάδα στο Περιστέρι και τον Παπάγου, μίλησε στους μικρούς αθλητές του Εργοτέλη για την πορεία του στο μπάσκετ και μοιράσθηκε μαζί τους τις πλούσιες εμπειρίες του.

Ο Dr Νίκος Γεωργιάδης από την πλευρά του, από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του, αναφέρθηκε στα ιδεώδη του αθλητισμού δίνοντας πολύτιμες συμβουλές στους αθλητές, τόσο για τον αθλητισμό, όσο και για την σχολική τους πορεία. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον μεγαλύτερο έλληνα μπασκετμπολίστα, τον Νίκο Γκάλη, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Άρη.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία και της Εθνικής ομάδας  της Νέας Ζηλανδίας, η οποία μετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U19 το οποίο διεξάγεται στο Ηράκλειο. Οι Νεοζηλανδοί παίκτες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τους αθλητές που μετέχουν στο Camp, ενώ τήρησαν και την παράδοση της χώρας τους με τον χαρακτηριστικό χορό «Χάκα» στον οποίο επιδόθηκαν, προς τέρψιν των μικρών παικτών που τους παρακολουθούσαν.

Σχόλια